24.5.17

Αποκάλυψη «φωτιά» για Γιλντιρίμ – «Βουτηγμένος» στα σκάνδαλα με οffshore και κομπίνες


Στη δίνη ενός τεράστιου οικονομικού σκανδάλου εμπλέκεται ο Πρωθυπουργός της Τουρκίας Μπιναλί Γιλντιρίμ. Οι ιστοσελίδες theblacksea.eu και mediapart.fr επικαλούνται τα «Malta Files» και μιλούν για περιουσία μαμούθ της οικογένειας του πρωθυπουργού της χώρας η οποία ξεπερνά τα 100 εκατομμύρια ευρώ!

Σύμφωνα με τα στοιχεία που βγήκαν στο φως της δημοσιότητας, η οικογενειακή επιχείρηση του Μπιλντιρίμ – ο οποίος είναι από τους στενότερους συνεργάτες του Ρετζεπ Ταγίπ Ερντογάν – έχει 11 πλοία με ξένη σημαία, εντεταγμένα σε ένα δίκτυο μυστικών εταιρειών στη Μάλτα, την Ολλανδία και τις Ολλανδικές Αντίλλες – συγκεκριμένα στο Κουρακάο.
Τουρκικά μέσα ενημέρωσης κάνουν ήδη λόγο για αδιαφανείς διαδικασίες και συναλλαγές. Επισημαίνουν μεταξύ άλλων ότι ο γιος του Γιλντιρίμ, η κόρη του, ο θείος του και οι ανιψιές του, φέρονται να αγόρασαν επτά ακίνητα αξίας άνω των 2,5 εκατομμυρίων δολαρίων – όλα πληρωμένα σε μετρητά και ταυτόχρονα μέσα από μια ολλανδική εταιρεία η οικογένεια Γιλντιρίμ δώρισε ανώνυμα περίπου 600.000 ευρώ στον δήμο Πεντίκ, κοντά στην Κωνσταντινούπολη, για την ανέγερση ενός νέου τζαμιού.
tribune