24.5.17

Στρατιωτικοί ιατροί …στη Μύκονο; Τι λένε οι στρατιωτικοί της ΠΟΕΣ σε ανακοίνωσή τους


Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών με ανακοίνωσή της θέτει ερώτημα στην ηγεσία του ΥΠΕΘΑ  σχετικά με το αίτημα αποστολής στρατιωτικών ιατρών σε τουριστικά νησιά του Αιγαίου, μεταξύ των οποίων είναι και η Μύκονος!
Η ΠΟΕΣ ζητά να διευκρινιστεί αν πρόκειται για αίτημα αποστολής στρατιωτικών ιατρών ή για οπλίτες πτυχιούχους ιατρικής και εμφανίζεται μάλλον βέβαιη ότι πρόκειται για το δεύτερο.

Ακόμη κι αν είναι έτσι η θέση μας δεν αλλάζει: υπάρχουν νησιά που οι κάτοικοί τους πραγματικά ΥΠΟΦΕΡΟΥΝ στο Αιγαίο από την έλλειψη οποιασδήποτε ιατρικής περίθαλψης. Αν οι ΕΔ έχουν ακόμη δυνατότητα να βοηθήσουν δεν είναι δυνατόν να τεθεί σε προτεραιότητα …η Μύκονος! Αν θέλουν ιατρούς εκεί μπορούν πάρα πολύ άνετα να πληρώσουν και να ΄χουν.
Συνεπώς δεν υπάρχει ΚΑΜΙΑ ΔΙΑΦΟΡΑ για εμάς αν θα στείλουμε …στην Μύκονο στρατιωτικό ιατρό ή οπλίτη με πτυχίο ιατρικής.
Η ανακοίνωση της ΠΟΕΣ:
Αξιότιμοι κοι Υπουργοί.
Με έκπληξη αναγνώσαμε στην έγκριτη δημοσιογραφική ιστοσελίδα στρατιωτικού περιεχομένου militaire.gr ότι η Διοίκηση της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας Πειραιώς και Αιγαίου, με το σχετικό (α) έγγραφό της προς το Υπουργείο Παιδείας και αυτό, στη συνέχεια, με το (β) όμοιο προς το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, ζητά τη διάθεση στρατιωτικών ιατρών ειδικότητας Παθολογίας από 01/5/2017 έως και 31/10/2017 στα ΠΕΔΥ/ΚΥ Μυκόνου, Τήνου, Αμοργού και Μήλου.
Προφανώς το αίτημα δεν απευθύνεται για αξιωματικούς ιατρούς αλλά για οπλίτες πτυχιούχους ιατρικής, κατ΄ εφαρμογή του άρθρου 8 του σχετικού (γ) νόμου.
Θεωρούμε ότι το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας θα διαθέσει οπλίτες στα αιτούμενα ΠΕΔΥ/ΚΥ και όχι αξιωματικούς ιατρούς, οι οποίοι ήδη διατιθέμενοι σε άλλες, αλλότριες της κύριας αποστολής τους εντός του στρατεύματος αποστολές, πλην όμως κοινωνικής υφής, ελλείπουν από τα Στρατιωτικά Νοσοκομεία της Χώρας, με αποτέλεσμα να εγκυμονούν κίνδυνοι αδυναμίας εξυπηρέτησης του στρατιωτικού προσωπικού και των οικογενειών τους.
Το Υπουργείο Υγείας παρακαλείται όπως στα έγγραφα αιτήματά του, για διάθεση οπλιτών ιατρών, αναφέρει το σχετικό (γ) νόμο και ότι αιτείται οπλίτες πτυχιούχους ιατρούς, προκειμένου να αποφεύγεται πιθανή μελλοντική σύγχυση και ανησυχία στο μόνιμο προσωπικό.
Παραμένουμε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε διευκρίνιση ή πληροφορία.
militaire