24.5.17

Η “δοκιμαζόμενη” Μύκονος ζητά στρατιωτικούς ιατρούς για το καλοκαίρι! Θα της δώσουμε;

ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ Η ΑΝΤΡΙΚΙΑ ΑΡΝΗΣΗ ΤΟΥ ΓΕΕΘΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΥΠΕΘΑ. (Να δούμε)!

Οι Στρατιωτικοί γιατροί είναι Στρατιωτικοί γιατροί και καλύπτουν τις ανάγκες των Στρατιωτικών Νοσοκομείων και  δεν είναι αυτοί που θα καλύψουν τις ανάγκες των πολυεκατομμυριούχων της Μυκόνου.
Να φροντίσει η Δημοτική αρχή να προσλάβει ιατρούς ιδιώτες και να αφήσουν τα "κόλπα" με τζάμπα μαγκιές.Για τα υπόλοιπα νησιά η λύση να δοθεί με αγροτικούς ιατρούς, όπως παλαιότερα και όχι με στρατιωτικούς.Φτάνει που τα ελικόπτερα του ΕΚΑΒ είναι αραχτά και χαλάμε C130 και Σινούκ για μεταφορές ασθενών. Αυτά είναι για πολεμική χρήση και όχι για μεταφορές ασθενών και διασώσεις.Juan
Με έγγραφό του -επείγον μάλιστα- το υπουργείο Υγείας ζητά από το ΥΠΕΘΑ να στείλει στρατιωτικούς ιατρούς στα εξής νησιά: Μήλος, Αμοργός, Τήνος και …Μύκονος!!! Το έγγραφο που υπογράφει ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός ζητά στρατιωτικούς ιατρούς, προφανώς για την τουριστική περίοδο. Αυτό προκύπτει από δεύτερο έγγραφο που προέρχεται από τη Διοίκηση 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας Πειραιώς και Αιγαίου προς το υπουργείο Υγείας με το οποίο ζητούνται παθολόγοι για τα συγκεκριμένα νησιά από την 1η Μαίου μέχρι και τις 31 Οκτωβρίου 2017.
Ακόμη κι αν για τα δύο νησιά τη Μήλο και την Αμοργό θα μπορούσε ΙΣΩΣ κάποιος να το συζητήσει για τα άλλα δύο τι να πει κάποιος; Για την Τήνο απλά θ΄αναφέρουμε κι ας γίνουμε δυσάρεστοι ότι η Εκκλησία αν υπάρχει τόσο μεγάλη ανάγκη για ιατρούς θα πρέπει να βοηθήσει. Έχει νομίζουμε και τον τρόπο και τα μέσα να εξασφαλίσει την απαραίτητη ιατρική παρουσία στο νησί της Μεγαλόχαρης.
Για την Μύκονο όμως τι μπορεί να πει οποιοσδήποτε; Έλεος; Ήμαρτον; Ντροπή; Το νησί που έχει τεράστια έσοδα από τον τουρισμό δεν μπορεί να εξασφαλίσει την ιατρική φροντίδα των τουριστών; Δεν αναφερόμαστε στον μόνο στο δήμο που θα ΄χει κι αυτός ανάλογα έσοδα αλλά και στους μεγαλοεπιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στο νησί και σ΄ εκείνους που σπεύδουν να ξεκουραστούν στο νησί των ανέμων, από τις επιχειρηματικές σκοτούρες. Ίσως μια, δυο σαμπάνιες στα σούπερ κλαμπ του νησιού να εξασφαλίζουν την παρουσία παθολόγων ιατρών στο νησί, όχι μόνο τη θερινή σεζόν, αλλά για ολόκληρο το χρόνο!
Το ερώτημα τώρα είναι αν το ΥΠΕΘΑ θα απαντήσει θετικά στο αίτημα της…δοκιμαζόμενης Μυκόνου για στρατιωτική ιατρική βοήθεια.
Τα έγγραφα, γιατί χωρίς αυτά μπορεί και να μην πιστέψετε ότι η Μύκονος …υποφέρει:
To απαράδεκτο έγγραφο του...υπουργού της "κυβέρνησης"
και της ...Διοίκησης κ.λ.π. με το βαρύγδουπο τίτλο!!!

πηγη: militaire