9.5.17

Στον εισαγγελέα ο ένοπλος εισβολέας στον ΟΚΑΝΑ Χανίων


Στον εισαγγελέα οδηγείται εντός της ημέρας ο 43χρονος που εισέβαλε ένοπλος το πρωί της Δευτέρας στο κτίριο της μονάδας του ΟΚΑΝΑ στα Χανιά, ζητώντας να ανανεωθεί η άδεια λειτουργίας περιπτέρου που διατηρεί στο Ενετικό Λιμάνι της πόλης.

Μάλιστα επί επτά ολόκληρες ώρες τρεις εργαζόμενες της μονάδας έζησαν τον τρόμο, καθώς είχαν κρυφτεί σε αποθηκευτικό χώρο του κτιρίου, μέχρι να λήξει η κατάληψη από τον 43χρονο.



Ο 43χρονος στην κατάθεση του στους αστυνομικούς υποστήριξε ότι δεν είχε σκοπό να βλάψει τις εργαζόμενες, αλλά η δεινή οικονομική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει, είναι η αιτία που τον οδήγησε να διεκδικήσει με αυτόν τον τρόπο τη λειτουργία του περιπτέρου του, σύμφωνα με το cretapost.gr.

Το χρονικό της εισβολής

Ο 43χρονος πατέρας πέντε παιδιών που συμμετέχει στο πρόγραμμα του ΟΚΑΝΑ μπήκε το πρωί της Δευτέρας, κρατώντας όπλο στα γραφεία του ΟΚΑΝΑ και δήλωσε πως βρίσκεται σε απόγνωση γιατί δεν του ανανεώνουν την άδεια περιπτέρου που είχε στο Ενετικό Λιμάνι Χανίων.

Στο σημείο έσπευσε άμεσα ισχυρή αστυνομική δύναμη ωστόσο ο 43χρονος μόλις τους είδε άρχισε να πυροβολεί εναντίον τους με τους αστυνομικούς να ανταποδίδουν τα πυρά με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ελαφρά.

Μέσα στα γραφεία του ΟΚΑΝΑ βρίσκονταν τρεις εργαζόμενοι οι οποίοι είχαν εγκλωβιστεί στον δεύτερο όροφο του κτιρίου και δεν μπορούσαν να φύγουν καθώς θα έρχονταν πρόσωπο με πρόσωπο με τον ένοπλο άνδρα.

Τελικά μετά από επτά ώρες κατάληψης στο κτίριο, τις διαπραγματεύσεις με την ΕΛ.ΑΣ. και μετά τη διαβεβαίωση του δημάρχου Χανίων Τάσου Βάμβουκα ότι δεν πρόκειται να κατεδαφιστεί το περίπτερο του στο άμεσο διάστημα, ο 43χρονος παραδόθηκε στις αρχές.


tovima.