19.5.17

Οι Τούρκοι δέσμευσαν και το αεροδρόμιο Ρόδου για άσκηση! Ποια είναι η αντίδραση της Αθήνας


Ο πρέσβης της Ελλάδας στην Άγκυρα Κυριάκος Λουκάκης με επιστολή του στις χώρες που έχουν κληθεί να παρακολουθήσουν την τελική φάση της άσκησης ΝΤΕΝΙΖ ΓΚΟΡΝΤΟΥ,τις καλεί μνα μην στείλουν εκπροσώπους τους,γιατί “η άσκηση η οποία διεξάγεται από τις τουρκικές αρχές περιλαμβάνει μέρος του ΕΕΧ και της τερματικής περιοχής του Διεθνούς Αερολιμένα Ρόδου. Το γεγονός αυτό, πέραν το ότι παραβιάζει την Ελληνικά κυριαρχικά δικαιώματα, είναι αντίθετο στις σχέσεις καλής γειτονίας και θέτει σε κίνδυνο την ασφάλεια πτήσεων”.
Την επιστολή Λουκάκη αποκαλύπτει η τουρκική εφημερίδα YENI SAFAK που γράφει:

“Η άσκηση  DENIZ KURDU η οποία διεξάγεται από το Πολεμικό Ναυτικό στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο ανησύχησε τους Έλληνες. Ο Πρέσβης της Ελλάδας στην Άγκυρα Κυριάκος Λουκάκης έστειλε επιστολή στις συμμετέχουσες χώρες προτρέποντας τις να μην συμμετέχουν.
Ειδικότερα ο Έλληνας Πρέσβης έστειλε επιστολές στις χώρες που έχουν προσκληθεί να στείλουν παρατηρητές στην τελική φάση της άσκησης την 22/5, λέγοντας ότι “η άσκηση η οποία διεξάγεται από τις τουρκικές αρχές περιλαμβάνει μέρος του ΕΕΧ και της τερματικής περιοχής του Διεθνούς Αερολιμένα Ρόδου. Το γεγονός αυτό, πέραν το ότι παραβιάζει την Ελληνικά κυριαρχικά δικαιώματα, είναι αντίθετο στις σχέσεις καλής γειτονίας και θέτει σε κίνδυνο την ασφάλεια πτήσεων”.
militaire