21.5.17

Συναγερμός στην Σαντορίνη με αεροσκάφος της Πολεμικής Αεροπορίας (φωτο)


Του Γιώργου Παπακωνσταντίνου 

Μικρής κλίμακας συναγερμός σήμανε το πρωί στο Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας μετά την απρόοπτη εξέλιξη που είχε η προγραμματισμένη μεταφορά ασθενούς με αεροσκάφος C27J  από το αεροδρόμιο της Σαντορίνης στην Σύρο. 
Την ώρα που το μεταγωγικό βρισκόταν στην αρχή του διαδρόμου για απογείωση το δεξί ακροπτερύγιο και η έλικα του αεροσκάφους ήρθαν σε επαφή με τον διάδρομο. Αποτέλεσμα ήταν η αναγκαστική καθήλωση του αεροσκάφους ενώ η διακομιδή του ασθενούς έγινε με ελικόπτερο ΝH 90 του Στρατού Ξηράς. 

Ο 60χρονος αλλοδαπός ασθενής λίγη ώρα αργότερα παρελήφθη από ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ από την 112 πτέρυγα Μάχης στην Ελευσίνα προκειμένου να μεταφερθεί στο νοσοκομείο. 
Στο αεροδρόμιο της Σαντορίνης έχει ήδη προσγειωθεί ελικόπτερο Σινούκ με εξειδικευμένο προσωπικό προκειμένου να ρυμουλκηθεί το μεταγωγικό.
Σαντορίνη - αεροδρόμιο - μεταγωγικό αεροσκάφος
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ερευνάται εάν για το περιστατικό ευθύνονται οι ριπαίοι άνεμοι που έπνεαν στην περιοχή.
Το αεροσκάφος C27J είναι δικινητήριο μεταγωγικό αεροσκάφος και εκτελεί αεροδιακομιδές, ανθρωπιστικές αποστολές και αποστολές αερομεταφορών, «ξεκουράζοντας» το στόλο των Ελληνικών C-130 Hercules.
Η Ελλάδα έχει προμηθευτεί οκτώ αεροπλάνα, η παράδοση των οποίων ξεκίνησε το 2004. Τα αεροπλάνα έχουν ενταχθεί στην 354 Μοίρα «Πήγασος», η οποία είχε διακόψει το επιχειρησιακό της έργο στα τέλη της δεκαετίας του ’70.
Σαντορίνη - αεροδρόμιο - μεταγωγικό αεροσκάφος
Φωτογραφίες από το Bloko.gr.

ant1new