14.5.17

Επίδειξη δύναμης Ερντογάν στον Τραμπ – Θα μιλήσει σε συλλαλητήριο ισλαμιστών έξω από τον Λευκό Οίκο


Η αμετροέπεια των Τούρκων είναι πρωτοφανής. Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μετά τη συνάντησή του με τον Ντόναλντ Τραμπ στον Λευκό Οίκο στις 15 Μαΐου, έχει προγραμματίσει ανοιχτή συγκέντρωση υποστηρικτών του στην Πλατεία Λαφαγιέτ, η οποία βρίσκεται ακριβώς μπροστά στον Λευκό Οίκο.

Δεν γνωρίζουμε να έχει υπάρξει προηγούμενο στα χρονικά που ξένος ηγέτης να καλεί σε συλλαλητήριο ομογενών και υποστηρικτών του μπροστά στον Λευκό Οίκο και μάλιστα σε έναν χώρο που ανήκει στον ευρύτερο χώρο του προεδρικού κήπου.
Όπως αποκαλύπτει το Turkish Minute, η Τουρκική Πρεσβεία στην Ουάσιγκτον έχει αναλάβει την κινητοποίηση, με τον Σαλίχ Τσελίκ, μορφωτικό ακόλουθο της Πρεσβείας, να στέλνει μηνύματα και SMS σε Τούρκους φοιτητές στις ΗΠΑ και να τους καλεί να συμμετάσχουν στη συγκέντρωση του Ερντογάν και να τον χαιρετίσουν.
Στα μηνύματα που στέλνει στους φοιτητές αναφέρει ότι μπορούν να συμμετάσχουν στη συγκέντρωση στην Πλατεία Λαφαγιέτ στις 05.00 το απόγευμα 15 Μαΐου, όπου ο Ερντογάν θα μιλήσει σε επιχειρηματίες και στην τουρκοαμερικανή κοινότητα.
Στο όλο πανηγυράκι έχει εμπλακεί και το Κέντρο Ντιγιανέτ Αμερικής (το Ίδρυμα Ντιγιανέτ είναι η Διεύθυνση Θρησκευτικών Υποθέσεων της Τουρκίας), δηλαδή οι ισλαμιστές του καθεστώτος, οι οποίοι έχουν φροντίσει για τη διαμονή των φοιτητών που θα έλθουν από μακριά.
Η Τουρκική Πρεσβεία έχει φτιάξει κι ένα φυλλάδιο-κάλεσμα για την ομιλία Ερντογάν και είναι το ακόλουθο:

Ο Ερντογάν θα μεταβεί στις ΗΠΑ απευθείας από την Κίνα, όπου συμμετείχε στο διεθνές φόρουμ για τον Νέο Δρόμο του Μεταξιού.
Αυτό που απομένει από εδώ και πέρα είναι να δούμε πώς θα του φανεί του Τραμπ το συλλαλητήριο του Ερντογάν, που θα πρόκειται για μια ακόμα ισλαμιστική επίδειξη δύναμης του ημιπαράφρονα, έξω από την πόρτα του Λευκού Οίκου.
Πρόκειται για ξεκάθαρη πρόκληση στην καρδιά της υπερδύναμης… Πρόκληση και μεγάλη αγένεια, διότι ο Ερντογάν δεν φαίνεται να σέβεται τη χώρα που τον φιλοξενεί, η οποία τυγχάνει να είναι και η ισχυρότερη χώρα του κόσμου.
Τελικά η ισλαμιστική τουρκική διπλωματία έχει «ξεφύγει». Δεν της έφτανε το βατερλό με τον εξοπλισμό των Κούρδων της Συρίας, όπου ο Ντόναλντ Τραμπ τους «άδειασε» κανονικά, ετοιμάζουν και ισλαμιστική φιέστα έξω από την πόρτα του Λευκού Οίκου με πρόεδρο μέσα τον Ντόναλντ Τραμπ.
PRONEWS