13.5.17

Το πρόβλημα είναι αν βλέπει;


Δάφνη: το πιστοποιητικό τυφλότητας προσκόμισε ο πατέρας του 52χρονου


Το πιστοποιητικό τυφλότητας που ζήτησε ο ανακριτής ο οποίος χειρίζεται την υπόθεση του βιασμού της 20χρονης φοιτήτριας στη Δάφνη, προσκόμισε την Παρασκευή ο πατέρας του 52χρονου κατηγορούμενου.
Εν τω μεταξύ, ο 52χρονος εξετάστηκε από οφθαλμιάτρους στο νοσοκομείο των φυλακών Κορυδαλλού. Η εξέταση του κατηγορούμενου έγινε στο πλαίσιο της εισαγγελικής παραγγελίας για πραγματογνωμοσύνη.

Οι γιατροί που τον εξέτασαν διαπιστώνουν ικανοποιητική όραση μέχρι τα είκοσι εκατοστά, κάνοντάς του το τεστ των δακτύλων προ του οφθαλμού.
Διέγνωσαν, όμως, σταδιακή εξασθένηση της κεντρικής και περιφερειακής όρασης, μετά τα 20 εκατοστά, κάτι που οφείλεται στην αλλοίωση του βυθού της κεντρικής περιοχής.
Σύμφωνα με τα όσα εξήγησαν οι γιατροί στους αστυνομικούς, όπως γράφει ο enikos.gr, αυτό το σύμπτωμα μοιάζει με την εικόνα ενός αντικειμένου όταν βυθίζεται στη θάλασσα, λόγω της διάθλασης του φωτός.
Αυτό το πόρισμα θα παραδοθεί σε ειδική επιτροπή, που θα αποφανθεί το ποσοστό τυφλότητας.
ant1news

Εφ όσον η όραση που διαθέτει, του επιτρέπει να διαπράττει  τέτοια κακουργήματα, με όλη του την άνεση, θα πρέπει να απορριφθεί το όποιο πιστοποιητικό τυφλότητος ή ανικανότητος που θα προσκομίσει, αφού αποδεικνύεται εν τη πράξει η απρόσκοπτος τέλεσις κακουργημάτων και η επικινδυνότητά του ή οποία πιστοποιεί την  επανάληψη τελέσεως παρομοίων ή και χειροτέρων κακουργημάτων εις το μέλλον.
Η θέση του είναι εις τα φυλακάς, ισοβίως.
ΑΛΕΞ