23.5.17

Τους χαρίζει βιβλία και...δεν τα δέχονται!!!


ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΗ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ ΥΠΕΥΘΥΝΩΝ!!!

 "Πέρασα όλη τη ζωή μου σπουδάζοντας και μετά σαν επιστημονικός συνεργάτης στο Freie Universität Berlin, δημοσιογραφώντας, παράγοντας το Kalimera-TV, ένα τηλεοπτικό πρόγραμμα για Έλληνες και Γερμανούς στο Βερολίνο και τα τελευταία χρόνια την ιστοσελίδα www.berlin-athen.eu και αγοράζοντας βιβλία με πολιτικά, κοινωνικά και οικονομικά θέματα.
Τα βιβλία αυτά θέλω να τα δωρίσω σε μια βιβλιοθήκη στην Ελλάδα.
Αυτό φαίνεται να υπερβαίνει τις δυνάμεις των αρμοδίων της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Ξάνθης, το ίδιο και της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Θεσσαλονίκης, της Βιβλιοθήκης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και της Βιβλιοθήκης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας!

 Και να σκεφθεί κανείς, ότι δεν πρόκειται για μυθιστορήματα, αλλά για σοβαρά βιβλία, που θα ήταν πολύ χρήσιμα σε αναγνώστες και φοιτητές.

Τα βιβλία που θα βάλω σε κουτιά, θα έρθουν στην Ελλάδα με φορτηγά που φέρνουν τρόφιμα από την Ελλάδα και επιστρέφοντας παίρνουν έπιπλα κ.α. πράγματα. Το κόστος, την τελευταία φορά που ρώτησα, ήταν περίπου 60 ευρω το κυβικό μέτρο, δηλαδή η μεταφορά θα κόστιζε γύρω στα 200 με 300 ευρώ. Τα έξοδα μεταφοράς τα αναλαμβάνω ο ίδιος.
Δεν θέλω να τα δώσω εδώ σε παλιατζή, θέλω να παν στην Ελλάδα, ελάχιστη προσφορά ενός ξενιτεμένου στην πατρίδα του. " 
Αν γνωρίζετε κάποιο σχολείο, γυμνάσιο, πανεπιστήμιο ή βιβλιοθήκη που θα είχε ενδιαφέρον, επικοινωνήστε μαζί μου στο   
info@berlin-athen.eu

Δρ. Εμμανουήλ Σαρίδης