26.5.17

Αυστηρό μήνυμα Π.Καμμένου από Λευκωσία: «Κτήνη οι Τούρκοι που δεν σεβονται τις βασικές αρχές πολέμου»


Διαμαρτύρονται φιλοζωϊκές οργανώσεις για βαρύτατη προσβολή των ...κτηνών! Juan

«Η ΘΥΣΙΑ ΤΩΝ ΠΕΣΟΝΤΩΝ ΤΟ 1974 ΠΑΡΑΚΑΤΑΘΗΚΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΓΕΝΙΕΣ» 

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, κ. Πάνος Καμμένος αποτίοντας φόρο τιμής στους στρατιώτες της Ελληνικής Δύναμης Κύπρου, που έχασαν τη ζωή τους κατά την τουρκική εισβολή το 1974,  με αφορμή τα λείψανα των ηρώων στρατιωτών που επιστρέφονται σήμερα στην Ελλάδα και αποτίοντας φόρο τιμής στους πεσόντες της Ελληνικής Δύναμης Κύπρου, επισήμανε «η οφειλή της πατρίδας είναι τη θυσία σας να την κάνει παρακαταθήκη για τις επόμενες γενιές –και αυτό κάνουμε σήμερα».


Παράλληλα, ο κ.Καμμένος, μιλώντας στον ιερό ναό της του Θεού Σοφίας στη Λευκωσία, έστειλε ξεκάθαρο και αυστηρό μήνυμα προς την Άγκυρα κάνοντας λόγο για «κτήνη που από την απέναντι πλευρά δολοφονούσαν, χωρίς να σέβονται ούτε τις αρχές του πολέμου. Κάτι που συνεχίζουν και σήμερα. Παραβιάζουν τον εθνικό εναέριο χώρο την ώρα που αποδίδουμε τιμές στους ήρωες. Κάποιοι πίστεψαν ότι θα έπρεπε να σιωπήσουμε και να μαλακώσουν τα πράγματα. Όχι».
 

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας συνέχισε « ο κυπριακός ελληνισμός έχει τη διαρκή στήριξη όλου του ελληνικού λαού», καταθέτοντας και το τρίπτυχο της εθνικά αποδεκτής λύσης: ελεύθερη –ενωμένη Κύπρος, με αποχώρηση των κατοχικών στρατευμάτων και κατάργηση των αναχρονιστικών εγγυήσεων».
Τέλος ζήτησε ένα «μεγάλο συγγνώμη» από τους ηρωικώς πεσόντες γιατί «κάποιοι πίστεψαν ότι στο όνομα των καλών σχέσεων θα έπρεπε η θυσία σας να αποσιωπηθεί». Στην πραγματικότητα βέβαια, «άπαντες επιτέλεσαν εθνική αποστολή, συμμετείχαν σε πόλεμο, και όχι σε άσκηση ή σε μυστική αποστολή», σημείωσε σε άλλο σημείο ο υπουργός.
pronews