4.5.17

Άρμα της τουρκικής αστυνομίας εισέβαλλε σε σπίτι Κούρδων και σκότωσε δύο παιδιά (βίντεο)


Λίγο μετά τις 11.30 το βράδυ της Τετάρτης, ένα θωρακισμένο άρμα, της Τουρκικής αστυνομίας, τύπου πάντσερ, διέλυσε κυριολεκτικά τον τοίχο ενός σπιτιού στη πόλη Σιλόπη της Τουρκίας, εισέβαλε μέσα και σκότωσε δύο άτομα. Σαφώς και η κυβερνητική δικαιολογία θα μπορούσε να είναι, πως πρόκειται για αντάρτες του PKK ή για Γκιουλενιστές. Όμως άμεσα μαθεύτηκε πως οι δύο νεκροί, ήταν δύο παιδάκια!

Η επαρχία Σερνάκ, στην οποία βρίσκεται η πόλη, είναι κατ’ εξοχήν κουρδική περιοχή και μάλιστα, είναι πάνω στα σύνορα με Συρία και Ιράκ, στην ευρύτερη Κουρδική περιοχή.
Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Dogan, τα δύο αδερφάκια, ο Μουχαμέτ και ο Φουρκάν ήταν μόλις 6 και 7 ετών αντίστοιχα. Οι οδηγοί του άρματος, αφού μπούκαρα και έκαναν το σπίτι ένα μάτσο πέτρες, στη συνέχεια εγκατέλειψαν το άρμα και τράπηκαν σε φυγή, σύμφωνα με το πρακτορείο.

Φέρονται να ήταν μεθυσμένοι

Σύμφωνα με τους γείτονες αυτόπτες μάρτυρες, οι οδηγοί του άρματος φέρονται να ήταν μεθυσμένοι και γι’ αυτό εγκατέλειψαν το όχημα και τράπηκαν σε φυγή. Εκτός αυτού, είχαν αναλάβει καθήκοντα περιπολίας, για λογαριασμό του τοπικού παρακλαδιού του ακροδεξιού κόμματος MHP.
Στη συνέχεια, η αστυνομία έστειλε μεγαλύτερη δύναμη, με εντολή να καταστείλει πιθανές αντιδράσεις. Άλλη αντίδραση από την αστυνομία ή από κάποιο μέλος της κυβέρνησης δεν υπήρξε.

Δείτε το βίντεο


pronews