19.5.17

«Πατρίδα, πατρίδα ήσουνε άτυχη από ανθρώπους να σε κυβερνήσουν»


Του Στέλιου Παπαθεμελή*


Καθώς βιώνουμε την βάρβαρη καθημερινότητά αναδύεται από μέσα μας ο πονεμένος αναστεναγμός του Μακρυγιάννη: «Πατρίδα, πατρίδα ήσουνε άτυχη από ανθρώπους να σε κυβερνήσουν». Για να αναφωνήσει: «Να ΄ρθει ένας να μου ειπή ότι θα πάγη ομπρός η πατρίδα, στρέγομαι να μου βγάλη και τα δυο μου μάτια. Ότι αν είμαι στραβός και η πατρίδα μου είναι καλά, με θρέφει. Αν είναι η πατρίδα μου αχαμνά, δέκα μάτια να ΄χω, στραβός θα να είμαι».

            Η επέλαση της εξαθλίωσης συνεχίζει ακάθεκτη: Περικοπές συντάξεων 2,7 δισ. €  + μειώσεις αφορολογήτου 2,050 δισ. € + 143 εκ. περικοπές επιδομάτων = 4,924 δισ. €. Αιωρούνται τα λεγόμενα αναπτυξιακά αντίμετρα. Τα βάρη μετακυλίονται στις επόμενες κυβερνήσεις. Αυτές όμως θα έχουν άλλοθι ότι τα εισήγαγε η προηγούμενη και το “Survivor” θα συνεχίζεται. Έτσι «τετραγωνίζεται» ο κύκλος…
Α΄ τρίμηνο 2017 συρρίκνωση ΑΕΠ 0,5 %. Από ανάπτυξη καλπάζουμε!..
            Στον ορυμαγδό αυτών των εξελίξεων οι οξυμένες ιδεοληψίες των ιθυνόντων της Παιδείας θύουν και απολλύουν στον Μολώχ της εθνοαποδόμησης.  Τα τμήματα ιστορίας των ΑΕΙ στελεχώθηκαν από «Λιακοφίληδες» (γοητευτικός όρος του Στάθη, εκ του Λιάκος + Φίλης, εμβληματικά ονόματα του εγχώριου εθνομηδενισμού).            Κατ΄ εικόνα και ομοίωσή τους συγκροτήθηκε μια Επιτροπή όπου «συνωστίζονται» οι επιφανέστεροι θεράποντες της εθνοαποδόμησης για να αναθεωρήσουν τη σχολική ιστορία. Τραγωδία χωρίς  κάθαρση και έγκλημα χωρίς τιμωρία!
            Προφανώς η κυβέρνηση δεν συνειδητοποιεί ότι το Έθνος, δέχεται καταιγίδα απειλών πολέμου. Άλλωστε οι αποδομητές κηρύσσουν την ασυνέχεια του Ελληνισμού που γεννήθηκε λένε από την Ελλάδα της Μελούνας το 1830! Στο όνομα ενός ασυνάρτητου αντιεθνικισμού μάχονται την εθνική ταυτότητα και δολοφονούν εν ψυχρώ το πατριωτικό φρόνημα που αποτελεί πάντοτε τον πολλαπλασιαστή της ισχύος μας.
Η τελική ευθύνη ωστόσο ανήκει στον πρώτο τη τάξει, ο οποίος έχει κατεπείγον χρέος να αποκαταστήσει την τάξη, εν επιγνώσει ότι «εξ ιστορίας αναιρεθείσης της αληθείας το καταλειπόμενον αυτής ανωφελές γίγνεται διήγημα»(Πολύβιος, Ιστορίαι Α΄, 14,6).
Προκλητικά αναιδής, ιταμός και προπετής ο νεοοθωμανός. Είχε εκδώσει ληξιαρχική πράξη θανάτου για τη Συνθήκη της Λωζάννης. Προχθές στη συνάντησή του με τον Έλληνα πρωθυπουργό στο Πεκίνο έκανε ρητορική στροφή 180 μοιρών. Εμφανίστηκε -ο αθεόφοβος- υπέρμαχος της Συνθήκης και εζήτησε  - κρατήστε την ψυχραιμία σας – «πλήρη εφαρμογή» της! Προφανώς υπήγαγε το διεθνές κείμενο σε δική του (παρ)ερμηνεία. Μέχρι τώρα η Τουρκία από εποχής Μουσταφά Κεμάλ μέχρι Μουσταφά Ακιντζί διαστρεβλώνει κατά σύστημα και κατ΄ εξακολούθηση την Λωζάννη και κάθε άλλη διεθνή Συνθήκη.
Περί τού πώς εννοεί ο ισλαμιστής την «πλήρη εφαρμογή» της Λωζάννης το είδαμε και στην ύπουλη παραβίαση και παραμονή επί 20΄ στα χωρικά μας ύδατα δίπλα στο Αγαθονήσι δύο τουρκικών πυραυλακάτων (15/5/17), την επομένη της δήλωσής του.
Νωπός και ο λόγος του Ομέρ Τσελίκ, «το Αγαθονήσι είναι τουρκικό νησί»! Κατά τα λοιπά τι ήθελε το δικό μας ΥπΕξ την ακατανόητη ανακοίνωσή του ότι «υπάρχουν δυνάμεις στην Τουρκία που δεν επιθυμούν τη συνεννόηση και τις σχέσεις καλής γειτονίας». Γιατί, υπάρχουν και δυνάμεις που επιθυμούν την «καλή γειτονία» και δεν το ξέρουμε;
Η συνάντηση Τσίπρα-Ερντογάν, κατόπιν αιτήσεώς μας μάλιστα, εξέπληξε δικαιολογημένα πολλούς. Όλους που εκτιμούν ότι ο ανοικονόμητος τούρκος χλευάζει και προσβάλλει ασύστολα λόγω και έργω τη διεθνή νομιμότητα και βρίσκεται συνεχώς με το δάκτυλο στη σκανδάλη κατά του Ελληνισμού. Επομένως, αυτή τουλάχιστον τη περίοδο, μια τέτοια συνάντηση δεν είναι παραγωγική αφού είναι εμφανής η έλλειψη διάθεσης για σοβαρή συζήτηση. «Καιρός παντί πράγματι». Και τώρα δεν είναι!
Άλλωστε «ο λύκος από τα μετρημένα τρώει». Και ο «γκρίζος» ζήτησε ξανά η Αγία Σοφία να γίνει τζαμί!
Παρακολουθήσαμε τα «γλυκανάλατα» Τραμπ-Ερντογάν στο Λευκό Οίκο. Ύμνοι και διθύραμβοι του αμερικανού στον «άγνωστο στρατιώτη» της Τουρκίας και τους παγκοσμίως άγνωστους ηρωισμούς του στην … Κορέα. Πληθωριστικές δοξολογίες για τη συμμετοχή του νεοοθωμανού στο πόλεμο κατά της τρομοκρατίας. Όμως όλος ο κόσμος ξέρει ότι ο Ερντογάν εκπαίδευσε και εξόπλισε τον ISIS, με το αζημίωτο βέβαια.
Prima facie η συνάντηση Τραμπ-Ερντογάν πήγε « τάτσι, μίτσι, κότσι». Σίγουρα πάντως ο αμερικανός Πρόεδρος δεν ανέστειλε την οπλική βοήθειά του στους Κούρδους της Συρίας (YPG), ούτε του παρέδωσε τον ιμάμη Γκιουλέν. Παραμένει ωστόσο μέχρι στιγμής άγνωστο αν σε αντιστάθμισμα των αρνήσεων του έταξε-κατά παγίαν αμερικανικήν συνήθειαν-όπως το 2004 «την Κύπρο μέσω του σχεδίου Ανάν», τώρα και την Κύπρο και το Αιγαίο…
Παρατραβηγμένη εκδοχή; Όχι. Αν κρίνει κανείς από τα προηγηθέντα και συνυπολογίσει τις μειωμένες αντιστάσεις μας. Από την μεγιστοποίησή τους εξαρτάται η ματαίωση τέτοιων εξελίξεων. «Θεός τοις αργούσι ου παρίσταται» (ο Θεός δεν συμπαρίσταται στους αργόσχολους) μας προειδοποιεί ο Σοφοκλής.
Έχουμε απέναντί μας ένα πληγωμένο θηρίο που αναπληρώνει το ελλείπον από αμέτρητο θράσος,  αλλά βρίσκει αγοραστές…
Παράδειγμα η προ ημερών απαγόρευσή του στους Γερμανούς βουλευτές τής Bundestag να επισκεφτούν τους στρατιώτες τους που σταθμεύουν στο Ιντσιρλίκ. Η σιδηρά κυρία του Βερολίνου αντί να τον βάλει στη θέση του – και έχει τα μέσα – ψάχνει να μετασταθμεύσει τους δικούς της στην Ιορδανία, ή στην Κύπρο. Επομένως ο ισλαμιστής βρίσκει και κάνει…



*Πρόεδρος Δημοκρατικής Αναγέννησης

E-mail: stpapathemelis@gmail.com, danagennisi.press@gmail.com