1.5.17

Σκοπιανοί εθνικιστές: «Το πιθανότερο είναι να δούμε το όνομά μας να σβήνεται από τους χάρτες»


Ένα χαρακτηριστικό άρθρο των ακραίων εθνικιστικών απόψεων που κυκλοφορούν στα Σκόπια αναρτήθηκε στο MINA και έχει ενδιαφέρον επειδή μας δίνει μια εικόνα για το τι πιστεύουν μεταξύ τους οι Σκοπιανοί εθνικιστές «ψευδομακεδόνες».
«Η «Μακεδονία», ως χώρα, δεν υφίσταται. Δεν έχει θεσμούς, ούτε κυβέρνηση. Και ίσως αυτό είναι καλό πράγμα. Επειδή έτσι όλα είναι πιθανά. Στις αρχές του 1900 ανατινάξαμε τη μισή Οθωμανική Αυτοκρατορία, η Θεσσαλονίκη ανατινάχτηκε με όλο το επενδεδυμένο ευρωπαϊκό κεφάλαιο σε αυτή, δολοφονώντας τον Βούλγαρο, τον Έλληνα και Σέρβο βασιλιά… εκπαιδεύτηκε ο IRA στα πρώτα του στάδια…
Φαίνεται να τα καταφέρνουμε καλά δίχως ξένη βοήθεια», αναφέρει και δυσκολευόμαστε πραγματικά να αντιληφθούμε τι σχέση έχουν οι Σκοπιανοί με όλα αυτά.
Από ό,τι φαίνεται οι Σκοπιανοί δεν έχουν πλάσει μια φανταστική ιστορία μόνο για τους εαυτούς τους αλλά και για τον κόσμο όλο.
«Τα πραγματικά μας προβλήματα δεν ξεκίνησαν με τον έμπορο ανθρωπίνων οργάνων Σόρος, ή τους Ζάεφ, Γκρουέφσκι, Αχμέτι, Μπέιλι, Χαν και τους υπόλοιπους. Ξεκίνησαν το 1913 όταν η «Μακεδονία» διαμοιράστηκε από τις μεγάλες δυνάμεις, επειδή για αυτούς δεν υπάρχουν χώρες, αλλά σφαίρες επιρροής που είναι ανάγκη να αξιοποιηθούν».
«Ο στρατολογημένος από τους Ρότσιλντ και τη CIA Τζορτζ Σόρος έπιασε σπίτι στη «Μακεδονία» την επόμενη ημέρα που η χώρα ανακήρυξε την ανεξαρτησία της. (…) Τίποτα δεν άλλαξε από το 1913. Η Βουλγαρία δεν αναγνωρίζει τη «γλώσσα», η Ελλάδα το «όνομα» και η Σερβία την «Εκκλησία». Αυτό δεν αποτελεί έκπληξη επειδή ωφελήθηκαν το 1913 και μέχρι σήμερα υποστηρίζονται από τα ίδια κέντρα εξουσίας, οποιουδήποτε είδους αναγνώριση θα σήμαινε ότι θα έπρεπε να επιστρέψουν τα εδάφη που τους δόθηκαν παράνομα».
«Για όσους έχουν φτωχή μνήμη, το σημερινό [σοσιαλδημοκρατικό] SDSM ψήφισε το 1991 ενάντια στην ανεξαρτησία της «Μακεδονίας». Ο αρχηγός του κόμματος διέφυγε στην Ελλάδα, αρνούμενος να βρίσκεται στη χώρα ακόμα και την ημέρα διεξαγωγής του δημοψηφίσματος. Βοηθούμενο από τις ίδιες δυνάμεις πίσω από το αποτυχημένο πραξικόπημα [σ.σ. την εκλογή Αλβανόφωνου Προέδρου στη σκοπιανή Βουλή την Πέμπτη], το SDSM άλλαξε τη σημαία [με τον ήλιο της Βεργίνας] και το όνομα».
«Στη «Μακεδονία» δεν υπάρχει πολιτικό κόμμα που να εκπροσωπεί τους «Μακεδόνες». DUI και SDS εκπροσωπούν τη CIA, το BESA δημιουργήθηκε και ελέγχεται 100% από τον Ερντογάν και την Τουρκία και το VMRO-DPMNE μοιράζει την αφοσίωσή του μεταξύ Ουάσιγκτον, Βρυξέλλες και στους εαυτούς τους».
«Το πιο πιθανό είναι να δούμε το όνομά μας να σβήνεται από τους χάρτες, αλλά αυτό θα είναι προσωρινό, επειδή δεν μπορούν να μας εξαφανίσουν. Ξέρουμε πώς να οργανωνόμαστε, έστω και αθόρυβα, οργανωνόμαστε…».
Νομίζουμε ότι πήρατε μια ιδέα…

militaire