22.5.17

Έκλεψαν ΤΕΣΣΕΡΑ νοσοκομεία μέσα σε ΜΙΑ εβδομάδα! Έκανε φτερά ιατρικός εξοπλισμός χιλιάδων ευρώ!


Κάθε λογική και ανοχή ξεπερνά αυτό που έχει συμβεί την τελευταία εβδομάδα στην χώρα, καθώς μέσα σε εφτά μόλις ημέρες, άγνωστοι κατάφεραν να μπουν σε τέσσερα νοσοκομεία και να κλέψουν εξοπλισμό χιλιάδων ευρώ!
Την ώρα που γνωρίζουμε πολύ καλά όλοι ποια είναι η κατάσταση στα περισσότερα νοσοκομεία, την ώρα που το ΕΣΥ στενάζει και η υγεία «χαροπαλεύει», αυτό ήταν το μόνο που μας… «έλειπε».

Μετά τον Άγιο Σάββα, το  νοσοκομείο Βόλου και το νοσοκομείο Λαμίας, απ΄όπου έκανε φτερά ιατρικός εξοπλισμός χιλιάδων ευρώ, σειρά πήρε και το νοσοκομείο Λάρισας!
Διαβάστε παρακάτω το χρονικό των εξωφρενικών ληστειών (ξεκινώντας από την πιο πρόσφατη έως την παλαιότερη) που αποδεικνύουν πως η χώρα είναι ξέφραγο αμπέλι.

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ

Όπως διαβάζουμε στο onlarissa, άγνωστοι έκλεψαν από το Γαστρεντερολογικό Εξωτερικό Ιατρείο της Πανεπιστημιακής κλινικής του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας δύο γαστροσκόπια και δύο κολονοσκόπια, τα δύο ήταν λειτουργικά και τα άλλα ήταν σε διαδικασία να επισκευαστούν.
Η αξία των κλεμμένων ανέρχεται περίπου στις 15.000 ευρώ και αυτό λόγω παλαιότητας, ενώ για να τα αντικαταστήσει το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο με καινούρια θα απαιτηθούν περίπου 80.000 ευρώ..
Πέραν της οικονομικής ζημιάς, πρόβλημα εντοπίζεται και στα προγραμματισμένα ραντεβού των ασθενώνπου ακυρώθηκαν για σήμερα και αύριο, ενώ από την διοίκηση εξετάζονται τρόποι για την επίλυση του προβλήματος.
Από την διοίκηση του Νοσοκομείου κλήθηκε το Τμήμα Ασφάλειας Λάρισας για να επιληφθεί της υπόθεσης και είναι σε εξέλιξη η προανάκριση που διενεργείται.
Ο διοικητής του Νοσοκομείου κ. Παναγιώτης Νάνος κατέθεσε μήνυση κατ’ αγνώστων και αποφάσισε την διεξαγωγή Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης.

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΛΑΜΙΑΣ

Σαν να μην έφτανε αυτό, κατά τη διάρκεια της νύχτας «ποντικοί» εισέβαλαν και στο Νοσοκομείο Λαμίας, από το οποίο έκλεψαν μηχανήματα από το βρογχοσκοπικό και το γαστρεντερολογικό – ενδοσκοπικό εργαστήριο.
Τα εργαστήρια αυτά βρίσκονται στον τέταρτο όροφο του νοσοκομείου και φυσικά ήταν κλειδωμένα, παρ’ όλ’ αυτά κανείς δεν πήρε χαμπάρι του διαρρήκτες που κατάφεραν να πάρουν τα μηχανήματα κάτω από τη μύτη εργαζομένων, ασθενών και συνοδών.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες έχουν κλέψει τέσσερα διαγνωστικά μηχανήματα, δύο βρογχοσκόπια και δύο κολονοσκόπια, αξίας περίπου 100.000 ευρώ.
Οι αρχές εκτιμούν ότι πρόκειται για οργανωμένη σπείρα που κλέβει μηχανήματα από τα νοσοκομεία και τα πουλά σε γειτονικές χώρες, (Αλβανία, Βουλγαρία).
Το σίγουρο είναι ότι οι δράστες έχουν ενημέρωση από άτομο που εργαζόταν για λογαριασμό κάποιας προμηθεύτριας εταιρείας στα νοσοκομεία, αφού φαίνεται ότι είναι πλήρως κατατοπισμένοι για τους χώρους και τα διαγνωστικά μηχανήματα που κλέβουν. 

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΒΟΛΟΥ

Όπως σας έχει ήδη ενημερώσει το star.gr, στο νοσοκομείο Βόλου οι δράστες διέρρηξαν το γαστρεντερολογικό ιατρείο που βρίσκεται στο ισόγειο του κτιρίου και πήραν τα μηχανήματα, με την αξία τους να ανέρχεται στα 30.000 ευρώ!
Η λεία τους θα ήταν ακόμα μεγαλύτερη αν δεν έμπαινε εκείνη τη στιγμή μέσα στο ιατρείο ένας εργαζόμενος του Ακτινολογικού, αναγκάζοντάς τους να σπάσουν το τζάμι του παραθύρου και να εξαφανιστούν.
Το ιατρείο βρίσκεται ακριβώς πίσω από το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών στο ισόγειο του νοσηλευτικού ιδρύματος.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες οι δράστες τοποθέτησαν τον ιατρικό εξοπλισμό σε σάκο που είχαν μαζί τους και εξαφανίστηκαν από την οδό Αθανασάκη παραπλεύρως του Νοσοκομείου.
Ο χώρος αποκλείστηκε από την Αστυνομία η οποία ερευνά το περιστατικό. 
Αμέσως ειδοποιήθηκε ο Διοικητής του νοσοκομείου και η ασφάλεια που ξεκίνησε αμέσως έρευνες.

ΑΓΙΟΣ ΣΑΒΒΑΣ

Ιατρικά εργαλεία αξίας 500.000 ευρώ έκλεψαν άγνωστοι τα ξημερώματα της περασμένης Δευτέρας από το νοσοκομείο «Άγιος Σάββας», αφήνοντας χιλιάδες ασθενείς με σοβαρά προβλήματα υγείας χωρίς ιατρικές εξετάσεις.
Οι άγνωστοι δράστες χτύπησαν μεταξύ 4 και 6 η ώρα τα ξημερώματα. Έφτασαν μπροστά στο πνευμονολογικό ιατρείο, έσπασαν την κεντρική πόρτα και άρπαξαν ένα συνδετικό για τον υπέρηχο του βρογχοσκοπικού, ένα συνδετικό για το βίντεο του μηχανήματος, και ένα πληκτρολόγιο πολλών χιλιάδων ευρώ.
Μπήκαν όμως και στο γαστρεντερολογικό ιατρείο. Εντύπωση προκάλεσε το γεγονός πως άνοιξαν την πόρτα, καθώς διαθέτει κωδικό ασφαλείας. Η αστυνομία εξετάζει το ενδεχόμενο να έκαναν εικονική διάρρηξη στην κεντρική κλειδαριά για να καλύψουν τα ίχνη τους. Από το γαστρεντερολογικό ιατρείο άρπαξαν 7 ενδοσκόπια και έναν επεξεργαστή. Η συνολική αξία των κλοπιμαίων αγγίζει τις 500.000 ευρώ.
Οι κινήσεις των διαρρηκτών ήταν μελετημένες. Ακόμη και στον τρόπο που διέφυγαν, καθώς σε απόσταση αναπνοής βρίσκεται η ΓΑΔΑ. 
Η αστυνομία εξετάζει όλα τα βίντεο από τις κάμερες ασφαλείας. Το νοσοκομείο "Άγιος Σάββας" προσπαθεί με κάθε τρόπο να  εξυπηρετήσει τους ασθενείς μέχρι να αντικατασταθούν τα εργαλεία ζωής.

star.gr/