27.5.17

Πολεμικός συναγερμός από ΗΠΑ: Στέλνουν στην Κορέα και τρίτο αεροπλανοφόρο!


ΤΟ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ ΠΕΝΤΑΓΩΝΟ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟ ΠΥΡΗΝΙΚΟ ΚΤΥΠΗΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ Β.ΚΟΡΕΑ

Τρίτο αεροπλανοφόρο στέλλουν στέλνουν οι ΗΠΑ στην θαλάσσια περιοχή της κορεατικής Χερσονήσου ενισχύοντας την ναυτική τους δύναμη σε επίπεδα πολεμικών επιχειρήσεων.

Όπως αναφέρει η ιαπωνική εφημερίδα Asahi Shimbun οι ΗΠΑ αποφάσισαν να στείλουν και το αεροπλανοφόρο USS Nimitz σε μια πλέον ασυνήθιστη κίνηση καθώς πολύ σπάνια οι ΗΠΑ διατηρούν τρία αεροπλανοφόρα στην ίδια περιοχή.  
Έτσι μετά τοUSS Carl Vinsin και το USS Roland Reagan το USS Nimitz κατευθύνεται προς την ιαπωνική Θάλασσα.
"Σαν να κτυπάς μια σφαίρα με μια άλλη σφαίρα"
Στη βάση Vanderberg στην Καλιφόρνια το αμερικανικό Πεντάγωνο πρόκειται να προχωρήσει σε δοκιμές αναχαίτισης βαλλιστικού πυραύλου. Όπως αναφέρεται οι δοκιμές πρόκειται να προσομοιώσουν τις συνθήκες μιας βαλλιστικής επίθεσης από την Βόρεια Κορέα.
Ο  Christopher Johnson εκπρόσωπος της πυραυλικής αντιβαλλιστικής ασπίδας των ΗΠΑ δήλωσε στο AP: «Ο αντιβαλλιστικός πύραυλος απελευθερώνει ένα όχημα δολοφόνο μήκους 1,7 μέτρων περίπου το οποίο χρησιμοποιεί δικό του σύστημα καθοδήγησης έτσι ώστε να “συναντηθεί” με την τροχιά της κεφαλής του επερχόμενου βαλλιστικού πυραύλου και α τον καταστρέψει».
Επίσημα γνωστό ως Εδαφικό σύστημα άμυνας με΄σης πορείας (Ground-based Midcourse Defense system) το Πεντάγωνο αναφέρει ότι είναι σαν να κτυπάς μια σφαίρα με μια άλλη σφαίρα.