23.5.17

Η τρομοκρατία χτύπησε στο Μάντσεστερ: 19 νεκροί από έκρηξη σε συναυλία


Λίγο μετά το τέλος της συναυλίας της Αριάνα Γκράντε


Πληροφορίες για βομβιστή αυτοκτονίας που έφερε βόμβα με καρφιά - Αυτόπτες μάρτυρες μιλούν για τραύματα από θραύσματα - Η έκρηξη φέρεται να σημειώθηκε στο φουαγιέ του Manchester Arena

Μνήμες από τη φονική επίθεση το 2005 στο Λονδίνο ξύπνησε το τρομοκρατικό χτύπημα στο Μάντσεστερ το βράδυ της Δευτέρας (στις 22:33 ώρα Βρετανίας) με τουλάχιστον 19 ανθρώπους να χάνουν τη ζωή τους όταν εξερράγη εκρηκτικός μηχανισμός λίγο μετά τη λήξη της συναυλίας της Αριάνα Γκράντε στο Manchester Arena.

Κατά πληροφορίες η έκρηξη σημειώθηκε στο φουαγιέ του συναυλιακού χώρου - στον χώρο όπου ελέγχονταν όλοι όσοι ήθελαν να παρακολουθήσουν τη συναυλία - ενώ οι θεατές είχαν ξεκινήσει να αποχωρούν.

Αμερικανικά μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν ότι η επίθεση έγινε με βόμβα στην οποία υπήρχαν καρφιά αν και η πληροφορία αυτή δεν έχει επιβεβαιωθεί από τις βρετανικές αρχές.

Αυτόπτες μάρτυρες μιλούν για τραύματα που είδαν και έμοιαζαν με αυτά που προκαλούνται από θραύσματα.
Οι στιγμές που ζει η βρετανική πόλη είναι συγκλονιστικές με αρκετούς γονείς να ψάχνουν ακόμα τα παιδιά τους καθώς η Αριάνα Γκράντε είναι ιδιαίτερα αγαπητή στις νεαρές ηλικίες. Στην προσπάθειά τους αυτή οι απελπισμένοι γονείς χρησιμοποιούν και τα social media.

«Αντιμετωπίζουμε το συμβάν ως τρομοκρατική επίθεση» δήλωσε τα ξημερώματα της Τρίτης (ώρα Ελλάδος) εκπρόσωπος της αστυνομίας του Μάνστεστερ με την κυβέρνηση να μιλά σε επίσημη ανακοίνωσή της για ένα «τρομακτικό τρομοκρατικό συμβάν».



πηγη:protothema