24.4.17

RiskHedge: «23 πύραυλοι Τόμαχοκ από τους 59 καταρρίφθηκαν από τους Ρώσους» (βίντεο)


ΔΕΝ ΥΠΗΡΞΕ ΕΠΙΘΕΣΗ ΜΕ ΑΕΡΙΟ SARIN

του Θεόφραστου Ανδρεόπουλου
To RiskHedge αμερικανική ιστοσελίδα σε θέματα ασφάλειας και τρομοκρατίας σε μια αποκλειστική στρατιωτική ανάλυσή του για την αμερικανική πυραυλική επίθεση στην Συρία της 7ης Απριλίου κατά της συριακής βάσης Shayrat, επιχειρώντας να δώσει απάντηση στο ερώτημα που πήγαν οι 23 από τους 59 πυραύλους Τόμαχοκ που εν τέλει δεν βρήκαν στόχο : «Οι πύραυλοι καταρρίφθηκαν από τους ρωσικούς S-300 ή έχασαν τον στόχο τους από ρωσικές ηλεκτρονικές παρεμβολές»
«Δεν βρήκαν όλοι οι πύραυλοι τον στόχο τους» είπε ο Dr. Theodore Karasik, ένας εκ των βασικών αναλυτών σε θέματα που αφορούν την περιοχή του περσικού Κόλπου
 
«Εκτοξεύθηκαν 60. Ένας δυσλειτούργησε κατά την εκτόξευση. 36 βρήκαν το στόχο τους οι υπόλοιποι όχι. Τίθεται το ερώτημα λοιπόν, που πήγαν όλοι αυτοί»;
 
Ο Dr. Karasik, ένας πρώην πολιτικός αναλυτής του International Policy and Security Group στο RAND Corporation, έχει ξοδέψει την τελευταία δεκαετία στην Μέση Ανατολή και διαθέτει εκτενές δίκτυο στην περιοχή.
 
«Οι χαμένοι πύραυλοι είτε καταρρίφθηκαν από συστοιχία S-300 ή εξουδετερώθηκαν αππό ρωσικές ηλεκτρονικές παρεμβολές και έπεσαν στην θάλασσα» εξηγεί ο Dr. Karasik.
 
«Αυτή η εναλλακτική θεωρία σημαίνει ότι ΗΠΑ και Ρωσία ήδη έχουν έρθει σε σύγκρουση με την χρήση TLAMs (Tomahawk missiles) και μετά με την εξουδετέρωσή τους από ρωσικά όπλα»
 
Εάν αληθεύει αυτό τότε ΗΠΑ και Ρωσία είχαν την πρώτη απευθείας στρατιωτική σύγκρουση για την πρώτη φορά σε δεκαετίες.
 
«Αυτό είναι πολύ σημαντικό» λέει ο Dr. Karasik, «γιατί δείχνει ότι είχαμε την πρώτη αναμέτρηση με τους Ρώσους και αυτό δημιουργεί το πεδίο για μελλοντικές συγκρούσεις μεταξύ των δύο υπερδυνάμεων στην συριακή σύγκρουση»
 
Επιπρόσθετα η πληροφόρηση για την χημική επίθεση υποτίθεται από τον Άσαντ στον συριακό λαό μπορεί να είναι ψευδής
 
«Η περιοχή που κτυπήθηκε είναι βιομηχανική και υπάρχουν εκεί αρκετά βιομηχανικά χημικά υλικά» λέει ο Dr. Karasik. 
 
«Η επίθεση σε αυτήν την θέση παρήγαγε ένα τοξικό νέφος που ήταν αρκετά θανατηφόρο προφανώς για να σκοτώσει εκατονάδες. Το ζήτημα είναι ότι αυτή ειδικά η επίθεση στο σημείο όπου απελευθερώθηκε αυτό το βιομηχανικό αέριο, δεν σχετίζεται επουδενί με επίθεση με σαρίν.»
 
Ο Dr. Karasik λέει ότι το sarin είναι άοσμο ενώ τα θύματα παραπονέθηκαν ότι μύριζαν μια οσμή. Επίσης επιβεβαιώνει την ανάλυση του pronews.gr ότι οι γιατροί που βοήθησαν τα θύματα δεν ήταν κατάλληλα ντυμένα για επίθεση με αέριο σαρίν
 
«Ναι ήταν ένα βιομηχανικό αέριο που σκότωσε τους ανθρώπους αλλά το άν ήταν σαρίν ή όχι πρέπει να αποδειχθεί»
 
Μάλιστα ο αναλυτής αποκαλύπτει ότι αυτό του το διέρρευσαν και πηγές από την Ουάσιγκτον, τον Κόλπο και την Ρωσία!
 
 
Οι «διασώστες» που έφτασαν στην περιοχή για να περιθάλψουν τα θύματα δεν έχουν καμία προστατευτική στολή και πιάνουν τα θύματα με γυμνά χέρια ή το πολύ κάποιο γαντάκι... κηπουρικής
 
Το αέριο Σαρίν επιζεί στο περιβάλλον για τουλάχιστον 30 λεπτά συνεπώς όποιος έρχεται σε επαφή με θύμα που έχει κτυπηθεί με το αέριο αυτό μαθηματικά θα υποστεί τις ίδιες νευρολογικές βλάβες.
 
Και όμως στην φωτογραφία φαίνεται ότι οι «διασώστες» δεν έχουν καμία προστασία.
 
Αποτέλεσμα εικόνας για idlib attack
Αποτέλεσμα εικόνας για idlib attack
Αποτέλεσμα εικόνας για idlib attack

πηγη: pronews