17.4.17

Μήνυμα Ρ.Τ.Ερντογάν στην Δύση: «Oι σύμμαχοί μας να σεβαστούν το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος»


Ομιλία πραγματοποίησε πριν λίγη ώρα ο Τούρκος πρόεδρος Ρ.Τ,Ερντογάν σε συγκέντρωση οπαδών του στην Άγκυρα, στην οποία τόνισε την ανάγκη να σεβαστούν οι σύμμαχοι της Τουρκίας την απόφαση του τουρκικού λαού, με την οποία το πολίτευμα της χώρας μετατρέπεται σε προεδρική δημοκρατία από προεδρευόμενη που είναι σήμερα, με όλες τις εξουσίες στα χέρια του προέδρου της χώρας.

"Καλούμε όλους τους συμμάχους μας στο εξωτερικό να σταθούν δίπλα μας και να σεβαστούν το αποτέλεσμα".
Πιο συγκεκριμένα ο Ενρτογάν είπε πως 25 εκατ. Τούρκοι ψήφισαν υπέρ του "Ναι" στο δημοψήφισμα 1,5 εκατ. περισσότεροι  από αυτούς που ψήφισαν "Όχι.
«Το έθνος πήρε ια απόφαση αναφορικά με την συνταγματική μεταρρύθμιση. Η Τουρκία πήρε μια απόφαση με 25 εκατ. ψήφους για το «Ναι».
Το να κάνει κάποιος μια αλλαγή είναι δύσκολο. Εμείς θα επιτύχουμεΘέλω να ευχαριστήσω ιδιαιτέρα τους Τούρκους που ζουν στο εξωτερικό. Έδωσαν μια μάχη δημοκρατίας εναντίον της καταπίεσης», είπε μεταξύ άλλων για να προσθέσει:
Ο Ερντογάν μιλώντας με την γυναίκα του δίπλα του είπε ενώπιον των οπαδών του ακόμη πως «πήγαμε σε 7 χώρες του εξωτερικού για το δημοψήφισμα και γίναμε ένα. Εσείς ο λαός ήσασταν μαζί μου μέσα και έξω από την Τουρκία.
Μέχρι τώρα προσπάθησαν να μας σταματήσουν. Τώρα τελείωσεΚαείς δεν μπορεί να σταματήσει. Μαζί θα κάνουμε την Τουρκία μεγάλη.
Συγκεντρωθήκατε εδώ σήμερα πολύ γρήγορα και μας δείξατε έτσι την αγάπη σας.
Όσοι ασκούν κριτική στο δημοψήφισμα ας μην κάνουν καμιά προσπάθεια να το υποτιμήσουν. Θα είναι μάταιο.
Εμείς θα ξεκινήσουμε αμέσως διαβουλεύσεις ετο εθνικιστικό κόμμα για την επαναφορά της θανατικής ποινής».

Στο μεταξύ στην Κωνσταντινούπολη διαδηλωτές έχουν βγει στους δρόμους στην ασιατική πλευρά της πόλης διαμαρτυρόμενοι για το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος.

PRONEWS