28.4.17

Νέα εποχή για την αιγυπτιακή Αεροπορία: Παραδόθηκαν τα πρώτα Mig-35 - Το Κάιρο αποκτά πρωτόγνωρη ισχύ


ΓΙΝΕΤΑΙ Η ΙΣΧΥΡΟΤΕΡΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΗΝ Α.ΜΕΣΟΓΕΙΟ ΜΕΤΑ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ 


του Θεόφραστου Ανδρεόπουλου
Kρίσιμη αεροπορική ισχύ αποκτά η αιγυπτιακή Αεροπορία μετά την ένταξη σε αυτήν του μαχητικού  4++ γενιάς Mig-35 από την Ρωσία!
 
Σε συνάρτηση με την υπάρχουσα δύναμη των 4ης γενιάς 24 Rafale η απόκτηση των 50-52 συνολικά Mig-35 με περισσότερες δυνατότητες ακόμα και από το γαλλικό μαχητικό δημιουργεί μια αεροπορική δύναμη (που ήδη την αποτελούν 220 εν ενεργεία F-16) η οποία θα είναι η δεύτερη ισχυρότερη στην Ανατολική Μεσόγειο μέχρι την έλευση των τουρκικών F-35, με την ισραηλινή.
 
Η Αίγυπτος είναι επίσης η δεύτερη σύμμαχος της Ελλάδας μετά το Ισραήλ στην περιοχή και φανατικός εχθρός της Τουρκίας του Ρ.Τ.Ερντογάν.
 
Κάτι που σημαίνει πολλά για την ισραηλινή δύναμη και το ποιος θα κερδίσει το έπαθλο των κοιτασμάτων στην περιοχή.
 
Έτσι λοιπόν πραγματοποιήθηκε από την κατασκευάστρια RAC MiG η παράδοση των πρώτων μαχητικών αεροσκαφών MiG-35, στην Αεροπορία της Αιγύπτου, στο πλαίσιο εκτέλσης του συμβολαίου με τη ρωσική Rosoboronexport που είχε υπογραφτεί τον Απρίλιο του 2015, για την προμήθεια συνολικά 50 αεροσκαφών του τύπου.
 
Το μαχητικό φέρει μερικά από τα πλέον σύγχρονα συστήματα που διαθέτει η ρωσική βιομηχανία
 
Διαθέτει πολύ μεγαλύτερη επιχειρησιακή αυτονομία απ'οτι οι πρόγονοι Mig-29, είναι πολύ ελαφρύτερο και οι κινητήρες RD-33MK που φέρει είναι βελτιωμένοι. Η ολοκλήρωση των παραδόσεων θα γίνει το 2020
 
Την επιβεβαίωση τη παραλαβής των πρώτων μαχητικών την έκανε ο Αιγύπτιος ΑΝΥΠΑΜ, Mohammad El-Keshki. «Ήδη παραλάβαμε κάποια μαχητικά αλλά όχι όλα η εκτέλεση του συμβολαίου συνεχίζεται. Η ρωσική πλευρά προσπαθεί να τα παραδώσει όσο γίνεται πιο γρήγορα»
 
Μέγιστη ταχύτητα: 2.600 χλμ./ώρα
Ταχύτητα πτήσης: 1.223 χλμ./ώρα
Εμβέλεια: 2.000 χλμ.
Μήκος: 17 μ.
Τύπος κινητήρα: Klimov RD-33
Ημερομηνία πρώτης πτήσης: 2007
Κατασκευαστής: MiG
 
Είναι οπλισμένο με ένα πυροβόλο των 30 mm και φέρει 1.500 φυσίγγια. Μπορεί να μεταφέρει έως και 7.000 κιλά ωφέλιμο φορτίο σε δέκα εξωτερικούς πυλώνες. Μπορεί επίσης να χρησιμοποιήσει διάφορα αέρος-αέρος και αέρος-εδάφους βλήματα, όπως καθοδηγούμενες και μη ρουκέτες και βόμβες.

pronews