27.4.17

"Πανταχού παρούσα", η Αστυνομία Θεσσαλονίκης τους έπιασε στην Αθήνα!

  
Εξαρθρώθηκε συμμορία που ενέχεται σε εμπορία ναρκωτικών ουσιών

Πραγματοποιήθηκε οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση κατά την οποία εντοπίστηκαν μέλη της σε περιοχή της Αθήνας

Συνελήφθησαν (3) άτομα, ενώ δύο ηγετικά στελέχη βρίσκονται ήδη σε καταστήματα κράτησης

Απετράπη η διοχέτευση ποσοτήτων κοκαΐνης και ηρωίνης σε στέκια ουσιοεξαρτημένων ατόμων

Κατασχέθηκαν περισσότερα από 1 κιλό κοκαΐνης και 2 κιλά ηρωίνης που θα πουλούσαν έναντι χρηματικού ποσού που υπερέβαινε τις 100.000 ευρώ


Στην εξάρθρωση συμμορίας τα μέλη της οποίας ενέχονται σε εμπορία ναρκωτικών ουσιών προχώρησαν αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών Θεσσαλονίκης, έπειτα από ενδελεχή και επισταμένη έρευνα και με τη συνδρομή αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών και Λιμενικών της Διεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών και Λαθρεμπορίου του Αρχηγείου Ελληνικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής.  

Για την υπόθεση συνελήφθησαν τρείς αλλοδαποί, μέλη της συμμορίας, ηλικίας 33, 45 και 39 ετών, ενώ δύο ηγετικά στελέχη της (49χρονος ημεδαπός και 42χρονος αλλοδαπός) βρίσκονται ήδη σε Κατάστημα Κράτησης της ελληνικής επικράτειας.

Σε βάρος τους, αλλά και σε βάρος 48χρονου συνεργού τους, που αναζητείται, σχηματίσθηκε δικογραφία για τα αδικήματα της «Εγκληματικής Συμμορίας» και της παράβασης Νόμου «Περί εξαρτησιογόνων ουσιών».

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, τα μέλη της συμμορίας ενώθηκαν με σκοπό τη διάπραξη κακουργημάτων που αφορούν στην εμπορία και διακίνηση ποσοτήτων ναρκωτικών ουσιών.

Στο πλαίσιο οργανωμένης επιχείρησης, που πραγματοποιήθηκε στις 25-04-2017, εντοπίστηκαν σε περιοχή της Αθήνας οι τρεις συλληφθέντες, οι οποίοι κατείχαν από κοινού ποσότητα κοκαΐνης βάρους (1) κιλού και (181) γραμμαρίων και ποσότητα ηρωίνης βάρους (2) κιλών και (40) γραμμαρίων, με σκοπό να τη διαθέσουν προς πώληση έναντι χρηματικού ποσού που υπερβαίνει τις (100.000) ευρώ.

Ακολούθησαν έρευνες κατά τις οποίες βρέθηκαν στην κατοχή των συλληφθέντων αλλά και σε οχήματα που χρησιμοποιούσαν, κατά περίπτωση:

  • (1) δέμα κοκαΐνης βάρους (59) γραμμαρίων,
  • Το συνολικό χρηματικό ποσό των (1.850) ευρώ,
  • (6) κινητά τηλέφωνα,
  • (4) πακέτα σύνδεσης εταιρειών κινητής τηλεφωνίας και
  • (3) Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα ως μέσα διευκόλυνσης της συμμορίας και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.