11.4.17

EKTAKTO- B.Πούτιν: «Ετοιμάζονται νέες προβοκάτσιες με χημικά όπλα στη Συρία»!


ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ ΑΠΟ ΕΜΠΙΣΤΕΣ ΠΗΓΕΣ 

της Μαρίνας Νικολάκη
Η Ρωσία έχει πληροφορίες από "έμπιστες και αξιόπιστες πηγές" όπως μεταδίδει το RT ότι νέες προβοκάτσιες με χημικά όπλα, προετοιμάζονται σε μια σειρά από περιοχές της Συρίας, μεταξύ των οποίων και στη Δαμασκό,  όπως δήλωσε ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλάντιμιρ Πούτιν μετά τη συνάντησή του με τον Ιταλό πρόεδρο Ματαρέλα.
 
Ο Ρώσος πρόεδρος ανακοίνωσε ακόμα ότι η χώρα του θα καταθέσει επίσημο αίτημα στα Ηνωμένα Έθνη για έρευνα για την επίθεση με χημικά όπλα στην Ιντλιμπ. "'Όλα τα περιστατικά με χημικά όπλα στην Ιντλίμπ πρέπει να ερευνηθούν εξονυχιστικά" δήλωσε ο Πούτιν.
 
«Έχουμε αναφορές από πολλαπλές πηγές ότι προβοκάτσια σαν κι αυτό - και δεν μπορούμε να το ονομάσουμε διαφορετικά - είναι στο στάδιο της προετοιμασίας σε άλλες περιοχές της Συρίας, συμπεριλαμβανομένων των νοτίων προαστίων της Δαμασκού. Σχεδιάζουν να επιχηρήσουν κάποια χημική  επίθεση εκεί και να κατηγορούν την κυβέρνηση της Συρίας¬, δήλωσε σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Ιταλό πρόεδρο Σέρτζιο Ματαρέλα στη Μόσχα.
 
«Ο Πρόεδρος Mattarella και εγώ συζητήσαμε και του είπα ότι αυτό μου θυμίζει έντονα τα γεγονότα του 2003, όταν οι εκπρόσωποι των ΗΠΑ κατέδειξαν κατά τη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ τις επιθέσεις με χημικά όπλα που βρέθηκαν στο Ιράκ. Η στρατιωτική εκστρατεία στη συνέχεια ξεκίνησε στο Ιράκ και τελείωσε με την καταστροφή της χώρας, με την ανάπτυξη της τρομοκρατικής απειλής και την εμφάνιση του ισλαμικού κράτους (ISIS) στην παγκόσμια σκηνή» πρόσθεσε, ο Β.Πούτιν.
 
Σε έκθεση του ρωσικού Γενικού Επιτελείου αναφέρεται πως υπάρχουν πιθανά προβοκάτσια αφού μαχητές πιάστηκαν να μεταφέρουν χημικά όπλα σε διάφορα μέρη της Συρίας.
 
Να σημειωθεί ότι, ο Λευκός Οίκος λέει ότι θα επαναλάβει τους βομβαρδισμούς για την αντιμετώπιση τυχόν νέων επιθέσεων με χημικά όπλα.
 
«Το θέαμα των ανθρώπων που δηλητηριάστηκαν με αέρια ήταν απάνθρωπο γι΄αυτό αν ξαναδούμε κάτι τέτοιο κρατάμε ανοιχτό το ενδεχόμενο της μελλοντικής δράσης», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Sean Spicer τη Δευτέρα.
 
Ο Β.Πούτιν επανέλαβε την έκκληση να ερευνήσει σωστά αυτό που συνέβη στο Khan Sheikhoun.
 
«Σχεδιάζουμε να ενημερώσουμε τον γ.γ. του ΟΗΕ ενώ θα φτάσουμε μέχρι τη Χάγη και θα καλέσουμε τη διεθνή κοινότητα να διερευνήσει διεξοδικά όλες αυτές τις εκθέσεις και να λάβει τα κατάλληλα μέτρα με βάση τα αποτελέσματα μιας τέτοιας έρευνας» είπε, ο πρόεδρος της Ρωσίας.
 
Υπενθυμίζεται ότι η Ρωσία έχει αμφισβητήσει ότι το περιστατικό στο Ιντλίμπ ήταν επίθεση των δυνάμεων του προέδρου Άσαντ, υποστηρίζοντας ότι επρόκειτο για προβοκάτσια από τους αντάρτες ή την αλ Κάιντα.