26.4.17

Στα «χνάρια» του Φ.Ισίκ και ο Τούρκος υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων: «Το Αγαθονήσι είναι τουρκικό»


του Θεόφραστου Ανδρεόπουλου
Efenpress: Η μισή Τουρκία είναι Ελληνική και τη διεκδικούμε .-
_________________

Μετά τον Τούρκο ΥΠΑΜ Φ.Ισίκ που αμφισβήτησε την ελληνική κυριαρχία στο Αγαθονήσι με συνέντευξή του σήμερα ο υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Ομέρ Τσελίκ λέει και αυτός ότι είναι τουρκικό νησί.
 
Παράλληλα επιτίθεται στον Πάνο Καμμένο λέγοντας ότι δεν πρόκειται για σοβαρό πολιτικό.
 «Δεν μπορούμε να πάρουμε σοβαρά τον Ελληνα υπουργό Αμυνας. Δεν φέρει το ...ειδικό βάρος που πρέπει να έχουν οι πολιτικοί». 
 
Αφορμή για αυτή την επίθεση αποτέλεσε η επίσκεψη Καμμένου στο Αγαθονήσι το Πάσχα. «Το Αγαθονήσι ανήκει στην Τουρκία. Είναι τουρκική γη. Αυτό που έκανε ο Ελληνας υπουργός Αμυνας δεν είναι σοβαρή κίνηση» είπε ο Τσελίκ στην τουρκική τηλεόραση.
 
Στην ίδια συνέντευξη δήλωσε για την υπόθεση των 8 Τούρκων φυγάδων αξιωματικών που βρίσκονται στην Ελλάδα  ότι «πρέπει να επιστρέψει αμέσως τους δολοφόνους η Ελλάδα». 
 
 
Ο Φικρί Ισίκ είπε ότι η Άγκυρα «δεν πρόκειται να αποδεχθεί τετελεσμένα την ελληνική κυριαρχία στο Αγαθονήσι» το οποίο σημειωτέον είναι το βορειότερο άκρο των Δωδεκανήσων
 
Το Αγαθονήσι δεν έιναι κάποιος έρημος βράχος αλλά ένα νησί με μόνιμο πληθυσμό 200 κατοίκους και πρώτη φορά επίσημα κυβερνητικά χείλη αμφισβητούν την ελληνικότητά του.
 
Μέχρι τώρα αυτό γίνονταν διαμέσου του τύπου ή από αντιπολιτευτικές δυνάμεις.
 
Έτσι ο Τούρκος ΥΠΑΜ δεν υπολογίζει την Συνθήκη Ειρήνης των Παρισίων του 1947, διά της οποίας παραχωρήθηκαν τα Δωδεκάνησα στην Ελλάδα. Τώρα το κάνει και ο έτερος Τούρκος υπουργός και μάλιστα αυτός που υποτίθεται έχει αναλάβει τα ζητήματα Τουρκίας-ΕΕ!
 
Αξίζει να σημειωθεί ότι τις δηλώσεις αυτές ο Ισίκ τις έκανε στην κεμαλική εφημερίδα «Sozcu».
 
Οι κεμαλιστές είναι αυτοί που έχουν ξεκινήσει εδώ και μήνες την «εκστρατεία» προπαγάνδας για τα 18 υποτίθεται νησιά που «η Ελλα΄δα κατέχει παρανόμως». Έτσι λοιπόν φαίνεται η συνέχεια του τουρκικού πολιτικού συστήματος στις διεκδικήσεις της Τουρκίας απέναντι στην Ελλάδα. 
 
 
 Η Ελλάδα απαντάει σήμερα με έκτακτη σύγκληση του Εθνικού Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής (ΕΣΕΠ) και με έκτακτη σύγκληση του ΚΥΣΕΑ στο Μέγαρο Μαξίμου
 
Η κατάσταση είναι τόσο σοβαρή που ο Α/ΓΕΕΘΑ αναβάλλει το ταξίδι του στο εξωτερικό.
 
Στη συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ θα τεθούν όλα τα πιθανά ενδεχόμενα και κυρίως οι τρόποι με τους οποίους η Ελλάδα θα πρέπει να αντιδράσει σε κάθε τουρκική ενέργεια.