8.4.17

Δορυφορικές φωτο-ντοκουμέντα για το κτύπημα στην Συρία διαψεύδουν τους αμερικανικούς αλλά και τους ρωσικούς ισχυρισμούς!


ΔΕΙΤΕ ΠΟΣΑ ΒΛΗΜΑΤΑ ΒΡΗΚΑΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΤΟΝ ΣΤΟΧΟ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΠΟΙΑ ΣΗΜΕΙΑ ΚΤΥΠΗΘΗΚΑΝ 

του Πέτρου Αναστασίου
"Στην... μέση" βρίσκεται τελικά η αλήθεια γύρω από αυτά που ανακοίνωσαν οι ΗΠΑ σχετικά με την επιτυχία της επιδρομής με 59 (άλλες πηγές αναφέρουν 60) βλήματα cruise Tomahawk κατά της συριακής αεροπορικής βάσης Ash Sha’irat χθες τα ξημερώματα, στην περιφέρεια της Χομς, αλλά και σε σχέση με αυτά που ανακοίνωσε η Ρωσία για αποτυχία της επιδρομής.
Πηγές του ρωσικού υπουργείου Αμυνας ανέφεραν ότι από τους 59 Tomahawk μόνο οι 23 προσγειώθηκαν στον στόχο και ότι δεν υπάρχει καθαρή εικόνα για το που έπεσαν 36 βλήματα. 
Το Πεντάγωνο υποστηρίζει ότι 58 από τους 59 (ή 60) πυραύλους βρήκαν τον στόχο τους.
Εν τέλει όπως αποκαλύπτουν δορυφορικές φωτογραφίες και ανάλυσή τους από την περιοχή του κτυπήματος που δημοσιεύει το pronews.gr, φαίνεται ότι τελικά 44 αμερικανικά βλήματα βρήκαν το στόχο τους, ένα ποσοστό επιτυχία 75%, το οποίο σίγουρα είναι χαμηλότερο από οποιοδήποτε ανάλογο αμερικανικό κτύπημα στο παρελθόν.
Πολύ περισσότερα βλήματα από όσα υποστήριξαν οι Ρώσοι, βρήκαν τον στόχο τους, αισθητά λιγότερα, όμως, και απ'όσα ανέφεραν οι ΗΠΑ, οι στρατιωτικές υπηρεσίες ενημέρωσης των οποίων έχουν παράδοση στην μη απόκρυψη ή στο "φούσκωμα" ειδήσεων, μια παράδοση που αυτή την φορά παραβιάστηκε.
Τα κτυπήματα έγιναν περιμετρικά του διαδρόμου αποπροσγείωσης, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα την άμεση επαναχρησιμοποίησή του.
Από τις δορυφορικές φωτό φαίνεται καθαρά ότι κτυπήθηκαν 15 υπόστεγα με αεροσκάφη (αν θεωρήσουμε ότι η επιχειρησιακή διαθεσιμότητα στην συριακή Αεροπορία είναι περίπου στο 60% μετά από έξι χρόνια πολέμου, κάπου 9 ετοιμοπόλεμα μαχητικά ή εκαιδευτικά καταστράφηκαν, ενώ κτυπήθηκαν και κάποιες αποθήκες πυρομαχικών, καυσίμων, αίθουσες εημερώσεων, πέντε θέσεις αντιαεροπορικών κλπ.
Γενικά, πενιχρά αποτελέσματα. 
Σε οποιαδήποτε περίπτωση, έχουμε 15 ή 16 "ορφανά" βλήματα cruise Tomahawk τα οποία είναι πολύ πιθανόν να βρίσκονται και στον βυθό του Αιγαίου.


Ανωτέρω η φωτό με το πού έπεσαν τα βλήματα και ποιους στόχους κτύπησαν. Κάτω α/α συστοιχίες.





Κατεστραμμένα shelters