30.4.17

Το τουρκικό φέσι και το ελληνικό ρουσφέτι! Πως βγάζουμε μόνοι μας τα μάτια μας!

Τα διαφόρων χρωμάτων κομματόσκυλα, έφεραν τη Ελλάδα στο σημείο που βρίσκεται σήμερα. Το  θετικό σημείο της 21ης Απριλίου, ήταν ότι απήλλαξε την Ελλάδα (έστω και για 7 χρόνια) από την παρουσία και τις μίζες τους. Juan
Γιατί δεν προσπάθησε καν να διεκδικήσει τη θέση του Διευθυντή του Διεθνούς Οργανισμού Υδρογραφίας-ΙΗΟ η Ελλάδα -με αφορμή την ανανέωση της θητείας του Τούρκου ναυάρχου Mustafa İpteş. Ο οποίος είναι σ΄ αυτή τη θέση από το 2012 και θα παραμείνει μέχρι το 2020!

Την απάντηση μας της έδωσαν αξιωματικοί του ΠΝ που γνωρίζουν. Για την ακρίβεια μας “φρέσκαραν” τη μνήμη για όσα έγιναν στις κρίσεις του ΠΝ από το 2012 και μετά!
Η Ελλάδα είχε την τελευταία παρουσία στο Διεθνή Οργανισμό Υδρογραφίας μέχρι το 2012 με τον ναύαρχο Μαράτο.
Με την ολοκλήρωση της θητείας του δεν έγινε απολύτως καμία προσπάθεια για να βρεθεί αντικαταστάτης του και η Ελλάδα να έχει ουσιαστική παρουσία στον IHO.
Από τις κρίσεις του 2012 και μετά έγιναν όλα όσα …δεν έπρεπε να γίνουν. Έτσι κι αλλιώς είχαμε πάψει να “παράγουμε” αξιωματικούς με πτυχίο Υδρογραφίας! Μας είχε μείνει ένας και μοναδικός τον οποίο το 2014 φροντίσαμε να τον αποστρατεύσουμε!!! Ήταν ο τότε Διοικητή της Υ.Υ. Γ. Ματαράγκας, ο οποίος ήταν ο μοναδικός Αρχιπλοίαρχος (1 έτους) με μεταπτυχιακό στο Μοντερέυ, (Ωκεανογραφίας/Υδρογραφίας) και με προϋπηρεσία στο εξωτερικό (Αμερική) σε παρόμοια θεση!!!
Γιατί τον αποστρατεύσαμε; Έλα ντε!
Θα πρέπει να μας απαντήσουν όσοι έκαναν τις κρίσεις. Κι επειδή δεν κρυβόμαστε πίσω από το δαχτυλό μας να μας απαντήσει και ο τομέας Άμυνας της ΝΔ διαχρονικά δραστήριος και παρεμβατικός στις κρίσεις των ΕΔ. Θα γνωρίζουν καλά για χάρη ποιου ή ποιων αξιωματικών “φαγώθηκε” ο μοναδικός αξιωματικός με γνώσεις Υδρογραφίας.
militaire