18.4.17

Αντεπίθεση των "καραμανλικών" στη ΝΔ κατά Κυριάκου Μητσοτάκη μετά την «καρατόμηση» Κ.Παπακώστα


ΠΑΛΙ «ΜΥΛΟΣ» ΤΟ ΚΟΜΜΑ 

του Πέτρου Αναστασίου
Αντεπίθεση των "καραμανλικών" της ΝΔ: Με ανάρτηση του πρώην εκπρόσωπος των κυβερνήσεων Καραμανλή, Ευάγγελου Αντώναρου, στην προσωπική σελίδα του στο Facebook, ηυ ομάδα Καραμανλή απαντά στην "καρατόμηση" της Κατερίνας Παπακώστα, από τον Κυριάκο Μητσοτάκη λόγω των αιχμών που είχε αφήσει για το αν η διακυβέρνηση του υπουργείου Υγείας επί Άδωνη Γεωργιάδη ήταν διαφανής ή όχι.
Ο Ευάγγελος Αντώναρος, ο οποίος ήταν υποψήφιος στη Β’ Αθηνών στις βουλευτικές εκλογές, δηλαδή στην ίδια περιφέρεια με την Κατερίνα Παπακώστα, αποκάλυψε ότι… την έχει ψηφίσει. Και ότι θα κάνει το ίδιο και στο μέλλον.
Η ανάρτηση του Ευάγγελου Αντώναρου έχει ως εξής:
“Σημερα θα σας αποκαλύψω κάτι το οποίο δεν κάνω συνήθως. Στις τελευταίες βουλευτικές εκλογές είχα δώσει έναν απο τους τέσσερις σταυρούς που δικαιούμαι ως ψηφοφόρος στην Β Αθηνών στην φίλη και πιστή Νεοδημοκράτισσα Κατερίνα Παπακώστα. Δεν βλέπω κανένα λόγο να μην της εκφράσω την προτίμηση μου και στις επόμενες εκλογές – οψέποτε γίνουν”.
Την απομάκρυνση της Κατερίνας Παπακώστα από τη θέση της αναπληρώτριας τομεάρχη Υγείας της ΝΔ αποφάσισε πριν λίγες ώρες ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης μετά την επίθεση που έκανε στον αντιπρόεδρο της ΝΔ Άδωνι Γεωργιάδη για θέματα υγείας ζητώντας την παραίτησή του από την αντιπροεδρία, μέχρι να τελειώσει η Εξεταστική για την Υγεία που ψηφίστηκε από την Βουλή την περασμένη εβδομάδα.
Στη θέση της Κατερίνας Παπακώστα τοποθετείται ο Ιάσωνας Φωτήλας, κάτι που έχει ξεσηκώσει θύελλα στην βάση της ΝΔ αφού καρατομήθηκε ένα παραδοσιακό στέλεχος και προήχθη ένα στέλεχος από το... Ποτάμι!
Με δήλωσή της μέσω Facebook η βουλευτής είχε προτρέψει τον αντιπρόεδρο της ΝΔ να απέχει από τον θεσμικό του ρόλο, όσο διάστημα διαρκεί η έρευνα της Εξεταστικής Επιτροπής, ενώ μιλώντας την Τρίτη στον ΣΚΑΪ επέμεινε στη θέση της κανοντάς λόγο για προσωπική άποψη. 



«Δεν λειτουργώ σε προσωπικό επίπεδο, λειτουργώ πολιτικά… Την άποψή μου για τον Άδωνη Γεωργιάδη μπορεί να την ενστερνίζονται οι φίλοι μου. Δεν ήταν δημόσια δήλωση» τόνισε η κ. Παπακώστα.  «Η άποψή μου μπορεί να μην είναι η κρατούσα. Είναι όμως μια προσωπική μου άποψη» πρόσθεσε η βουλευτής, διαβεβαιώνοντας πάντως πως «δεν αμφισβητώ τις επιλογές που κάνει ο αρχηγός». 

Εξάλλου, με απόφαση της ΝΔ οι βουλευτές του κόμματος που θα συμμετάσχουν στην Εξεταστική Επιτροπή για την Υγεία είναι οι εξής:

- Γιώργος Βλάχος, βουλευτή Περιφέρειας Αττικής

- Γιώργος Γεωργαντάς, βουλευτή Κιλκίς

- Γιάννης Κεφαλογιάννης, βουλευτή Ρεθύμνης

- Νότης Μηταράκης, βουλευτή Χίου

- Χρήστος Μπουκώρος, βουλευτή Μαγνησίας