18.4.17

Ρ.Τ.Ερντογάν: «Θα συνεχίσουμε να πολεμάμε στην Συρία και... όπου αλλού χρειαστεί»

O γιαλατζή... Σουλτάν- Juan


Α.Β.ΓΚΟΥΡΙΩΤΗΣ ΣΤΑ «PARAPOLITIKA FM»: «Η ΑΓΚΥΡΑ ΤΑ ΘΕΛΕΙ ΟΛΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΗΣΥΧΑΣΕΙ ΑΝ ΔΕΝ ΤΑ ΠΑΡΕΙ» 

του Θεόφραστου Ανδρεόπουλου


Με μια δήλωση που απευθύνεται και στην Ελλάδα ως απειλή για πρόκληση μείζονας κρίσης ο Ρ.Τ.Ερντογάν ανακοίνωσε ότι «η επιχείρηση Ασπίδα του Ευφράτη (η εισβολή στην Β.Συρία) δεν θα είναι η τελευταία μου αποστολή στην περιοχή αλλά είναι η πρώτη από μια σιερά στρατιωτικών επιχειρήσεων όσων χρειαστούν, όπου χρειαστούν (εδώ καθιστά σαφές ότι δεν θα αρκεστεί μόνο στην συριακή επικράτεια) στον αγώνα κατά της τρομοκρατίας»
 
Τα ελληνικά Επιτελεία ανησυχούν έτσι και αλλιώς καθώς περιμένουν τις πρώτες κινήσεις του υπερπροέδρου πλέον της Τουρκίας
 
Σημειώνεται ότι ο Ρ.Τ.Ερντογάν εδώ και πολλούς μήνες έχει παρουσιάσει την Ελλάδα ως «καταφύγιο τρομοκρατών» με αφορμή τη μη έκδοση των Τούρκων φυγάδων πραξικοπηματιών στρατιωτικών κατόπιν αποφάσεως της ανεξάρτητης ελληνικής Δικαιοσύνης.
 
Yπενθυμίζεται ότι σύμβουλος του Ρ.Τ.Ερντογάν ζήτησε προ δύο μηνών από τις τουρκικές ΕΔ να απαγάγουν τους οκτώ Τούρκους φυγάδες στρατιωτικούς τους οποίους ο Άρειος Πάγος αρνήθηκε να εκδώσει παρομοιάζοντας μάλιστα την επιχείρηση με αυτή που είχαν κάνει οι Ισραηλινοί στο Εντέμπε της Ουγκάντα το 1976!
 
Ο Abdurrahman Dilipak που αρθρογραφεί στην habervaktim.com και αναφερόμενος σε εκτενές άρθρο του για όλες τις ευρωπαϊκές χώρες που αρνούνται να εκδώσουν «γκιουλενιστές» που κατέφυγαν σε αυτές για να μην κινδυνέψει η ζωή τους από τις διώξεις και τις εκκαθαρίσεις του Ρ.Τ.Ερντογάν έκανε σαφή αναφορά στο Εντέμπε.
 
Ο Αbdurrahman Dilipak χρησιμοποίησε τα πρόσφατα περιστατικά Τούρκων φυγάδων (όχι μόνο των οκτώ), ολόκληρων οικογενειών που επιχειρούν να περάσουν τα ελληνοτουρκικά σύνορα για να περάσουν στην προστασία του ελληνικού κράτους για να παρουσιάσει την Αθήνα ως «καταφύγιο» τρομοκρατών .
 
Επιχειρεί να εμφανίσει την Ελλάδα ως άντρο τρομοκρατίας και άρα όπως έγινε τότε στο Εντέμπε η Τουρκία νομιμοποιείται να κάνει μια «αποστολή» απαγωγών εντός του ελληνικού εδάφους.
 
Η δήλωση του Ρ.Τ.Ερντογάν δεν ήταν καθόλου τυχαία ως προς τον μη σαφή γεωγραφικό προσδιορισμό των στρατιωτικών επιχειρήσεων.
 
Σημειώνεται ότι στην στη ραδιοφωνική εκπομπή του Γιώργου Τράγκα ο διευθυντής του πολιτικού περιοδικού «Pro News” κι ειδικός αναλυτής, Τάσος Γκουριώτης προειδοποίησε: «Η κατάσταση είναι πάρα πολύ σοβαρή γιατί η Τουρκία δεν έχει πάψει ούτε λεπτό να αμφισβητεί τα σύνορά μας» και σημεία της δημοσιεύει και το  crashonline
 
«Μετά από 7 χρόνια μνημονίων και 50% περικοπή στις αμυντικές δαπάνες, τα πράγματα δεν είναι όπως θα έπρεπε να είναι», δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 ο Τ.Γκουριώτης
 
«Υπάρχει πια διαφάνεια στις αμυντικές δαπάνες καθώς δεν υπάρχουν πια προμήθειες ενώ είναι επιβαρυμένο το γενικό επίπεδο ασφάλειας της Ελλάδας σε σχέση με την Τουρκία και η Τουρκία έχει ξεφύγει στο επίπεδο των αμυντικών της δαπανών.
 
Η κατάσταση είναι πάρα πολύ σοβαρή γιατί η Τουρκία δεν έχει πάψει ούτε λεπτό να αμφισβητεί τα σύνορά μας. Θέλουν εδάφη, θέλουν έλεγχο, θέλουν θάλασσα και δεν θα ησυχάσουν εάν δεν τα πάρουν» είπε.
 
Ερωτηθείς για το εάν ο Ερντογάν μπορεί να πλημμυρίσει την Ευρώπη με πρόσφυγες είπε πως «με την πολιτική που ακολουθεί όλα είναι πιθανά, τίποτα δεν αποκλείεται καθώς είναι ένας παίκτης απόλυτα μη ελεγχόμενος».
 
Η Ελλάδα πρέπει να εκμεταλλευθεί την αντιπάθεια που τρέφουν στην ΕΕ για τον Ρ.Τ.Ερντογάν αλλά και στις ΗΠΑ παρά το γεγονός ότι η Ουάσγικτον αναγνώρισε το δημοψήφισμα για τακτικούς και όχι στρατηγικούς λόγους.
 
Άλλωστε η προεδρική δημοκρατία είναι «δίκοπο» μαχαίρι και για τον ίδιο. Κανείς δεν εγγυάται ότι θα κερδίσει τις εκλογές του 2019 εκτός εάν...