20.4.17

Φως στην ένοπλη ληστεία - θρίλερ στην Τράπεζα Πειραιώς από τις καταθέσεις των ομήρων


Ένοπλη ληστεία με πολύωρη ομηρία εκτυλίχθηκε σε υποκατάστημα της Τράπεζας Πειραιώς, επί της οδού Χατζηκυριάκου 27-31, στον Πειραιά.
Όλα ξεκίνησαν στις δύο το μεσημέρι, όταν τέσσερις ένοπλοι με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους, εισήλθαν στην τράπεζα και υπό την απειλή όπλων ακινητοποίησαν τους πέντε υπαλλήλους και τους τρεις πελάτες, που εκείνη την ώρα βρίσκονταν στην τράπεζα.

Δύο εκ των δραστών έμειναν στο ισόγειο, όπου κράτησαν ακινητοποιημένους τους έντρομους πελάτες και υπαλλήλους επί 3 ώρες! Οι άλλοι δύο κατέβηκαν στο ημιυπόγειο, όπου βρίσκονται οι τραπεζικές θυρίδες και με χρήση συσκευής οξυγόνου, παραβίασαν αρκετές από αυτές και αφού αφαίρεσαν άγνωστο ύψος χρηματικού ποσού και αντικείμενα αξίας, που μόνο οι κάτοχοί των θυρίδων γνωρίζουν, τράπηκαν σε φυγή.
Οι υπάλληλοι πάτησαν το μπουτόν πανικού στις 16:49, όταν πλέον έφυγαν με τη λεία τους οι δράστες και τότε ήταν που ενημερώθηκε και η Αστυνομία για το συμβάν. Από εκείνη την ώρα η Αστυνομία έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό και την σύλληψη των δραστών, δίχως μέχρι στιγμής αποτέλεσμα.
Αξίζει να σημειωθεί ότι στις αρχές του περασμένου Αυγούστου, είχε σημειωθεί και πάλι ληστεία με πανομοιότυπο τρόπο και πάλι με στόχο τις θυρίδες, σε υποκατάστημα ξανά της Τράπεζας Πειραιώς, επί της Λ. Κηφισίας στους Αμπελοκήπους.
(Φωτο: Αρχείου)-news247.gr
________________________________
Φως στην υπόθεση της ένοπλης ληστείας που σημειώθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης σε υποκατάστημα της Τράπεζας Πειραιώς στην οδό Χατζηκυριακού 27-31 στον Πειραιά από τέσσερα άτομα με καλυμμένα πρόσωπα, αναμένεται να ρίξουν οι καταθέσεις των τριών πελατών και των πέντε υπαλλήλων που βρίσκονταν μέσα στο υποκατάστημα.
 
Καταθέσεις δεν αποκλείεται να ληφθούν και από περίοικους που ωστόσο δεν αντελήφθησαν άμεσα ότι γινόταν ληστεία εντός του υποκαταστήματος.
Την υπόθεση χειρίζονται έμπειροι αστυνομικοί της Ασφάλειας, ενώ σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, οι δράστες, εκτός από αντικείμενα που απέσπασαν από τις θυρίδες της τράπεζας που βρίσκονταν στον ημιυπόγειο χώρο, πήραν χρήματα και από τα ταμεία. Μάλιστα, για να μπορέσουν να εργαστούν ανενόχλητοι στο χώρο επί τρεις ώρες όπου βρίσκονταν οι θυρίδες της τράπεζας με τη χρήση οξυγόνου, οδήγησαν τους ομήρους σε υπόγειο χώρο του καταστήματος. 
Τα όπλα που χρησιμοποίησαν, σύμφωνα με τις πρώτες μαρτυρίες, ήταν ένα μακρύκανο και ένα πιστόλι.
Η ληστεία στην τράπεζα σημειώθηκε στις 2 το μεσημέρι, ενώ το μπουτόν συναγερμού ενεργοποιήθηκε στις 16.49 το απόγευμα. Η αστυνομία έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό των δραστών, για τους οποίους δεν έχει γίνει μέχρι στιγμής γνωστό το μέσο με το οποίο διέφυγαν.
athensvoice.