26.4.17

Αμερικανικό Ναυτικό: «Να μην επιχειρήσει η Β. Κορέα το οτιδήποτε - Ότι πετάξει θα πεθάνει» (βίντεο)



ΗΠΑ-ΝΟΤΙΑ ΚΟΡΕΑ: ΚΟΙΝΕΣ ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΟΛΕΜΟ

Κορυφώνεται επικίνδυνα η ένταση στην κορεατική Χερσόνησο. Αμερικανικές και Νοτιοκορεατικές δυνάμεις πραγματοποίησαν μεγάλη στρατιωτική άσκηση κοντά στο σύνορα με τη Βόρεια Κορέα ενώ ο ανώτατος Αμερικανός διοικητής προειδοποίησε την Πιονγιάνγκ να μην επιχειρήσει τίποτα εναντίον του αμερικανικού Στόλου.

Πιο συγκεκριμένα ο διοικητής της Διοίκησης Ειρηνικού Ναύαρχος  Harry B. Harris προειδοποίησε τη Βόρεια Κορέα να μην πραγματοποιήσει καμία απόπειρα εναντίον του αμερικανικού αεροπλανοφόρου USS Carl Vinson λέγοντας χαρακτηριστικά: «Ότι επιχειρήσει να πετάξει θα πεθάνει», για να προσθέσει ότι η ομάδα μάχης του αεροπλανοφόρου Carl Vinson μπορεί να αντιμετωπίσει την οποιαδήποτε πυραυλκή επίθεση απο τη Βόρεια Κορέα.
Ο Αμερικανός ναύαρχος πρόσθεσε πως δεν συμμερίζεται την άποψη κάποιων ότι η Βόρεια Κορέα δε θα επιχειρήσει κάτι εναντίον των ΗΠΑ. «Όταν είναι έτοιμοι θα το κάνουν» δήλωσε με νόημα.
Ο ίδιος πάντως πρόσθεσε αφήνοντας περιθώριο για συνεννόηση: «Θέλουμε να φέρουμε την Βόρεια Κορέα στο πλαίσιο της λογικής και όχι να την κάνουμε να γονατίσει».
Την ίδια ώρα αμερικανικές και νοτιοκορεατικές δυνάμεις πραγματοποίησαν μια εντυπωσιακή άσκηση  με πραγματικά πυρά που διήρκησε 45 λεπτά και διεξήχθη 30 χλμ. από την αποστρατικοποιημένη ζώνη πήραν μέρος 2000 άτομα, 100 πυροβόλα, 80 άρματα μάχης και ΤΟΜΑ και πάνω από 50 αεροσκάφη.
Σχεδόν ταυτόχρονα η Βόρεια Κορέα πραγματοποιούσε και αυτή στρατιωτικές ασκήσεις τις οποίες αποκάλεσε τις μεγαλύτερες που έχουν ποτέ πραγματοποιηθεί ενώ τις παρακολούθησε προσωπικά ο Kim Jong-un.
«Δεν υπάρχει κανένα όριο στη δύναμη κρούσης του Λαϊκού Στρατού της Βόρειας Κορέας» ανέφερε μεταξύ άλλων η κρατική εφημερίδα Rodong Sinmun.