7.4.17

Ιράν: Καταγγέλει τις ΗΠΑ για επίθεση κατά της Συρίας με "ψευδείς κατηγορίες"


Ο Iρανός υπουργός Εξωτερικών Μοχάμαντ Τζαβάντ Ζαρίφ κατηγόρησε σήμερα τις Ηνωμένες Πολιτείες πως χρησιμοποιούν «ψευδείς κατηγορίες» για να επιτεθούν στη Συρία και ότι βρίσκονται «στο πλευρό» των τζιχαντιστικών οργανώσεων Αλ Κάιντα και Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ).

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες βοήθησαν (τον ιρακινό πρώην πρόεδρο) Σαντάμ Χουσέιν να χρησιμοποιήσει χημικά όπλα εναντίον του Ιράν στη δεκαετία του 1980.

Στη συνέχεια, χρησιμοποίησαν ψευδείς κατηγορίες όσον αφορά τα χημικά όπλα, στην αρχή (για να επιτεθούν στο Ιράκ) το 2003 και τώρα στη Συρία», έγραψε στo Twitter ο Ζαρίφ, η χώρα του οποίου είναι στενός σύμμαχος του καθεστώτος του Μπασάρ αλ-Άσαντ.

«Λιγότερο από δύο δεκαετίες μετά την 11η Σεπτεμβρίου, οι αμερικανοί στρατιωτικοί μάχονται στην ίδια πλευρά με την Αλ Κάιντα και το ΙΚ στην Υεμένη και στη Συρία», αναφέρει σε ένα δεύτερο "τουίτ".

Λίγο νωρίτερα, ο εκπρόσωπος του ιρανικού υπουργείου Εξωτερικών είχε καταδικάσει «σθεναρά» τα αμερικανικά αεροπορικά πλήγματα που πραγματοποιήθηκαν τις πρώτες πρωινές ώρες εναντίον μιας στρατιωτικής βάσης στην κεντρική Συρία, την πρώτη αμερικανική στρατιωτική ενέργεια κατά του καθεστώτος του Μπασάρ αλ Άσαντ. 

(Πηγή ΑΠΕ) 

onalert