14.4.17

Οσες γυναίκες ψηφίσουν όχι στη Τουρκία θα είναι «χαλάλ»!- Θα πρέπει δηλαδή να γίνουν σκλάβες του έρωτα... (φωτο)


Στα άκρα έχει οδηγήσει τους Τούρκους το μεθαυριανό δημοψήφισμα για τη συνταγματική αναθεώρηση στην Τουρκία όπως προκύπτει από ιστορίες που έρχονται στο φως της δημοσιότητας. 
 
Ο Ομέρ Ακμπαϊράκ εργαζόμενος σε δήμο στην Κωνσταντινούπολη έγραψε στο Facebook ότι αν η συνταγματική αναθεώρηση περάσει τότε οι γυναίκες και οι κόρες όσων θα έχουν ψηφίσει όχι θα είναι «χαλάλ», δηλαδή, θα επιτρέπεται να γίνουν σκλάβες του σεξ για εκείνους που θα ψηφίσουν ναι. Οι αρμόδιοι έδρασαν άμεσα και τον έθεσαν σε αργία ενώ διατάχθηκε έρευνα σε βάρος του.
 
omerwoman
Στο μεταξύ ο Οκές Ναμλί, δήμαρχος στο Ντουζιτσί στην επαρχία Οσμανίγιε απείλησε ότι θα απολύσει τους εργαζόμενους στο Δήμο που θα ψηφίσουν ναι στο δημοψήφισμα της Κυριακής. Παρουσία βουλευτών του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP), δήλωσε:  » Αν τρώνε ψωμί από το AKP και δεν ψηφίσουν ναι τότε θα πάψουν να απολαμβάνουν τα προνόμια που έχουν».
mayor
 
Σε μία παρόμοια κίνηση ο κυβερνήτης της περιοχής Τουτάκ στην επαρχία Αρί, Ερκάν Ισά  απείλησε ότι θα κόψει τις αγροτικές επιχορηγήσεις στα χωριά των οποίων οι κάτοικοι θα ψηφίσουν όχι στο δημοψήφισμα.
kaymakam
 
Το θέμα έφτασε μέχρι τον πρωθυπουργό Μπιναλί Γιλντιρίμ καθώς βουλευτής του φιλοκουρδικού κόμματος HDP κατέθεσε σχετικό ερώτημα μετά από τις καταγγελίες των κατοίκων.