15.4.17

Αμερικανίδα αναλύτρια: «Ο Χ.Ρ.Μακ Μάστερ σπρώχνει το Ν.Τραμπ και τις ΗΠΑ σε πυρηνικό πόλεμο με την Ρωσία»


ΠΩΣ ΑΛΛΑΞΕ Ο ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΠΟΜΠΗ ΤΩΝ Μ.ΦΛΙΝ ΚΑΙ Σ.ΜΠΑΝΟΝ 

του Θεόφραστου Ανδρεόπουλου
Η βραβευμένη με Νόμπελ Ειρήνης Χέλεν Κάλντικοτ και γνωστή στρατηγική αναλύτρια προειδοποιεί ότι «οι νεοσυντηρητικοί σύμβουλοι του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ σπρώχνουν τις ΗΠΑ προς έναν πυρηνικό πόλεμο με τον τυχοδιωκτισμό τους» και είναι σαφής η αναφορά στον Μακ Μάστερ που αποδεικνύεται επικίνδυνος για την Παγκόσμια Ειρήνη
 
Η συκγκεκριμένη νομπελίστρια είναι καθηγήτρια πανεπιστημίου γνωστή για την δράση της κατά των πυρηνικών όπλων έχει τιμηθεί με το βραβείο Νόμπελ Ειρήνης και η άποψή της έχει ιδιαίτερη βαρύτητα.
 
Σημειώνεται ότι μόλις την Πέμπτη οι ΗΠΑ έριξαν τη μεγαλύτερη συμβατική βόμβα που διαθέτουν στο οπλοστάσιό τους εναντίον ενός δικτύου υπόγειων στοών στο Αφγανιστάν που θεωρείται πως χρησιμοποιούσαν οι ισλαμιστές του ISIS. 
 
Η ρίψη της έγινε κατόπιν εντολής του Ν.Τραμπ και αποσκοπούσε να τρομάξει και την Β.Κορέα και το καθεστώς που την κυβερνά. 
 
Λίγες ημέρες πιο πριν ο πρόεδρος των ΗΠΑ διέταξε να βομβαρδιστεί με πυραύλους Τόμαχοκ μια βάση της Αεροπορίας της Συρίας, γεγονός διέρρηξε ακόμα περισσότερο τις σχέσεις με την Ρωσία. 
 
«Υποδαυλίζοντας μια εχθρική συμπεριφορά έναντι της Ρωσίας σε αυτή την ανεξέλεγκτη πυρηνική εποχή υπνοβατούμε προς τον Αρμαγεδόνα», δήλωσε η Κάλντικοτ, η οποία έχει ιδρύσει την οργάνωση Physicians for Social Responsibility.
 
«Η χρήση μιας βόμβας 10 τόνων, γνωστής ως Massive Ordnance Air Blast (MOAB), στο Αφγανιστάν επιβεβαίωσε ότι ο Τραμπ πλέον ακούει τους πιο πολεμοχαρείς και παράτολμους συμβούλους του.
 
Ποιος ενέκρινε την απόφαση; Είναι σχεδόν βέβαιο πως ήταν ο πρόεδρος, που δέχθηκε συμβουλές από τους πιο πρόσφατους συμβούλους του οι οποίοι έπειτα από μια σύγκρουση για την εξουσία παρείσφρησαν στον Λευκό Οίκο», υποστήριξε η Κάλντικοτ. 
 
Έκανε σαφή αναφορά στους «πρόσφατους συμβούλους» καθώς ως γνωστόν ο Αμερικανός πρόεδρος απέπεμψε τους δύο στενότερους συνεργάτες του, τους Μπάνον και Φλιν κάτι που σήμαινε ότι θα έκανε αλλαγή 180 μοιρών από τις προεκλογικές του δεσμεύσεις.
 
Πολλοί θεωρούν ότι το «βαθύ» αμερικανικό κράτος επιβλήθηκε του Ν.Τραμπ με το ενδεχόμενο ακόμα και καθαίρεσής του εμπλέκοντάς τον σε ιστορίες «ρωσοφιλίας». Βέβαια μπορεί να είναι και μια τακτική κίνηση για να «χαλαρώσει» την πίεση από το Σύστημα που πραγματικά κυβερνάει την ελλειμματική αμερικανική δημοκρατία για να βρει χρόνο ώστε να «ξεδοντιάσει» το «βαθύ» κράτος σε ορισμένο χρονικό διάστημα.
 
Η δύναμή του άλλωστε φάνηκε πάρα πολύ και στον τρόπο που κατάφερνε να ακυρώνει βασικά διατάγματά του επί μονίμου βάσεως με αποφάσεις ομοσπονδιακών δικαστών που όμως ισχύουν παναμερικανικά.
 
Κατά την ίδια, η απόφαση να χρησιμοποιηθεί αυτή η βόμβα αποτέλεσε έναν θρίαμβο των νεοσυντηρητικών, που πάντα τάσσονταν υπέρ της κλιμάκωσης και της χρήσης της αμερικανικής στρατιωτικής ισχύος χωρίς περιορισμούς σε παγκόσμιο επίπεδο.
 
«Φαίνεται ότι οι νεοσυντηρητικοί έχουν πλέον πάρει το πάνω χέρι και αυτούς ακούει ο πρόεδρος», ανέφερε η ακτιβίστρια. 
 
Η χρήση της MOAB δείχνει επίσης την αύξηση της επιρροής στον Τραμπ του υπουργείου Άμυνας και του Συμβούλου Εθνικής Ασφαλείας, του υποστράτηγου Χέρμπερτ Ρέιμοντ ΜακΜάστερ, είπε ακόμη η Κάλντικοτ. 
 
«Αυτό ήταν προφανώς ένα παράδειγμα επίδειξης δύναμης του Πενταγώνου, επίδειξης στον κόσμο και ειδικά στη Ρωσία ότι οι ΗΠΑ δεν θα ανεχθούν καμία πρόκληση στη στρατιωτική και πολιτική τους δύναμη». 
 
Κατά την Κάλντικοτ, η συνέχιση αυτής της πολιτικής σηματοδοτεί μια εποχή μεγάλης κρίσης και κινδύνου για τον κόσμο, αλλά η κοινή γνώμη στις ΗΠΑ δεν μοιάζει να αντιλαμβάνεται τους κινδύνους που έχουν ενσκήψει. 
 
«Μπαίνουμε σε μια πολύ σκοτεινή εποχή, αλλά φαίνεται πως τα μάτια δεν έχουν αρχίσει να βλέπουν», κατέληξε.
 
Η αλήθεια είναι ότι το «βαθύ» κράτος εύκολα χειραγωγεί την κοινή γνώμη καθώς ελέγχει όλα τα ΜΜΕ. Πέραν αυτού έχει την αντίληψη ότι αν και όντως η Ρωσία είναι η μεγαλύτερη πυρηνική δύναμη του πλανήτη και μπορεί να «εξαερώσει» τις ΗΠΑ, θεωρούν ότι δεν θα έχει ποτέ την δύναμη να το κάνει για να μην καταστραφεί το μεγαλύτερο μέρος της Ανθρωπότητας.
 
Οι Αυτοκρατορίες όμως που αμφισβητείται η δύναμή τους είναι πάντα πρόθυμες για αδίστακτες λύσεις και αυτό συμβαίνει αυτή την στιγμή εντός των ΗΠΑ.
 
Η Ρωσία πάντως είναι αποφασισμένη να κλιμακώσει μέχρι ένα βαθμό σε συμβατικό επίπεδο καθότι κοντά στα σύνορά της μπορεί να το κάνει και έχει την ισχύ να φοβίζει τις αμερικανικές ΕΔ




pronews.gr