6.4.17

Τουρκικό ελικόπτερο έκανε βόλτες μισή ώρα γύρω από τη Λέσβο


ΔΥΟ ΕΜΠΛΟΚΕΣ ΜΑΧΗΤΙΚΩΝ ΤΗΣ ΠΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΤΗΚ 

Eλικόπτερο του τουρκικού Ναυτικού  Sikorsky S-70 πετούσε σχεδόν επί μισή ώρα γύρω από τη Λέσβο και δεν σταμάτησε την περίεργη πτήση του γύρω από το τρίτο μεγαλύτερο ελληνικό νησί ακόμη κι όταν δύο ελληνικά μαχητικά αεροσκάφη επιφυλακής το προσέγγισαν, το αναγνώρισαν και το αναχαίτισαν εικονικά! 
 
Ακόμα μια επιθετική ενέργεια «στο κόκκινο» από την Άγκυρα το μεσημέρι της Πέμπτης.
 
Συγκεκριμένα το επεισόδιο ξεκίνησε στις 14:16 το μεσημέρι της Πέμπτης, όταν το τουρκικό Sikorsky μπήκε στο FIR Αθηνών από την περιοχή βόρεια της Λέσβου και στη συνέχεια παραβίασε τον Εθνικό Εανέριο Χώρο (ΕΕΧ).
 
Η πτήση του τουρκικού ελικοπτέρου που κινήθηκε πολύ κοντά στις ακτές της Λέσβου διήρκεσε μέχρι τις 14:44, όταν το S-70 βγήκε από τον ΕΕΧ από την περιοχή νότια του νησιού. 
 
Τι σχεδιάζουν οι Τούρκοι; Γιατί σχεδίασαν αποστολή χαμηλής πτήσης με ένα πολεμικό ελικόπτερο που περικύκλωσε το τρίτο μεγαλύτερο νησί της Ελλάδας; Τα ερωτήματα αυτά απασχολούν τους αξιωματικούς του ΓΕΕΘΑ.
 
Ταυτόχρονα στην ίδια περίπου περιοχή σημειώθηκαν και δύο εμπλοκές με τουρκικά F-16.
 
Η πρώτη εμπλκή εμπλοκή σημειώθηκε στις 14:55 δτυτικά της Λέσβου και η δευ΄τερη στις 15:00 νότια μεταξύ δύο τουρκικών F-16 που συνόδευα το ελικόπτερο και δύο F-16 της ΠΑ που είχαν απογειωθεί απο τη Λήμνο.
 
Να σημειωθεί ότι οι χειριστές του τουρκικού Sikorsky δεν απομακρύνθηκαν από τον ΕΕΧ ακόμη κι όταν το ελικόπτερό τους αναγνωρίστηκε και αναχαιτίστηκε εικονικά από δύο ελληνικά μαχητικά αεροσκάφη επιφυλακής.
 
Το τουρκικό ελικόπτερο παραβίασε τρεις φορές τον ελληνικό εναέριο χώρο, αφού έμπαινε και έβγαινε από την περιοχή του εθνικού εναέριου χώρου...