12.4.17

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Κατασχέθηκε..."πυροβολαρχία"!!!


Σε εξέλιξη οι στοχευμένοι έλεγχοι της Γ.Α.Δ.Θ., για την κατοχή και εμπορία κροτίδων, βεγγαλικών και παιδικών αθυρμάτων, εν όψει των εορτών του Πάσχα
Πραγματοποιήθηκε έλεγχος σε εμπορικό κατάστημα στο κέντρο της πόλης και συνελήφθη η υπεύθυνη του καταστήματος
Κατασχέθηκαν περισσότερα από (4.100) τεμάχια πυροτεχνημάτων, τα οποία διέθετε προς πώληση χωρίς την απαιτούμενη άδεια

Από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης, ενόψει των εορτών του Πάσχα, υλοποιούνται ειδικές δράσεις, που έχουν ως αντικείμενο την αντιμετώπιση της παράνομης εμπορίας και διακίνησης κροτίδων, βεγγαλικών και πυροτεχνικών κατασκευών.  
Στο πλαίσιο του ανωτέρω σχεδιασμού, μεσημβρινές ώρες της 11-04-2017, πραγματοποιήθηκε έλεγχος από αστυνομικούς του Τμήματος Όπλων και Εκρηκτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης σε εμπορικό κατάστημα στο κέντρο της πόλης ιδιοκτησίας αλλοδαπού και συνελήφθη η 33χρονη αλλοδαπή υπεύθυνη του καταστήματος.
Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για παράνομη εισαγωγή και εμπορία πυροτεχνημάτων και παιδικών αθυρμάτων σε συνδυασμό με παράβαση του Νόμου περί όπλων.Κατά τον αιφνιδιαστικό αστυνομικό έλεγχο, εντοπίστηκαν στο προαναφερόμενο κατάστημα, συνολικά (4.112) τεμάχια πυροτεχνημάτων (πυροτεχνικών παιδικών αθυρμάτων), τα οποία διέθεταν προς πώληση χωρίς την απαιτούμενη άδεια.
Η συλληφθείσα θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.
Πέραν των αμιγώς αστυνομικών μέτρων και με σκοπό την πρόληψη των ατυχημάτων που οφείλονται στην επικίνδυνη συνήθεια καύσης κροτίδων, πυροτεχνημάτων και βεγγαλικών, η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης απευθύνει στους πολίτες και ιδίως στους γονείς, τις ακόλουθες συμβουλές :
  • Η κατασκευή, εμπορία, αγορά, κατοχή και χρήση κροτίδων και συσκευών εκτόξευσης αυτών από οποιονδήποτε απαγορεύεται.
  • Αποτρέψτε τα παιδιά από την χρήση ή την αυτοσχέδια κατασκευή τους.
  • Ενημερώστε τα παιδιά για τους κινδύνους σοβαρού τραυματισμού, ακρωτηριασμού ακόμα και θανάτου.
  • Μην τους επιτρέπετε να προσεγγίζουν χώρους παράνομης καύσης των ειδών αυτών, διότι κανείς δεν εγγυάται ότι δεν θα προκληθεί ατύχημα.
  • Οι ενήλικοι, μην χρησιμοποιείτε βεγγαλικά και πυροτεχνήματα, γιατί υπάρχει κίνδυνος να σας μιμηθούν τα παιδιά.
  • Μην ξεχνάτε ότι τα βεγγαλικά και τα πυροτεχνήματα δεν είναι παιχνίδια, αλλά υλικά άκρως επικίνδυνα και η χρήση τους εγκυμονεί κινδύνους για την σωματική ακεραιότητα και την ίδια την ζωή.
Οι έλεγχοι των Υπηρεσιών της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης, θα συνεχισθούν με αμείωτη ένταση και ενδιαφέρον, ενώ περισσότερες συμβουλές και πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα www.astynomia.gr.