25.4.17

Εφικτός ο στόχος για 1,5 εκατ. Κινέζους τουρίστες στην Ελλάδα


Μεσοπρόθεσμο στόχο την έλευση ενάμιση εκατομμυρίου Κινέζων τουριστών στην Ελλάδα από 150.000 το 2016 θέτει το Πεκίνο. Στη διαδρομή προς τη σύνοδο κορυφής για τη Διεθνή Συνεργασία στο πλαίσιο του Νέου Δρόμου του Μεταξιού που πρόκειται να λάβει χώρα στο Πεκίνο στις 14 και 15 Μαΐου και στην οποία θα παραστεί ο Ελληνας πρωθυπουργός, ο Κινέζος υπουργός Εξωτερικών Γουάνγκ Γι επισκέφθηκε την Ελλάδα. «Αν και πλέον κάθε χρόνο έρχονται όλο και περισσότεροι Κινέζοι τουρίστες στην Ελλάδα, παρατηρήσαμε ότι πέρυσι, μόλις 150.000 Κινέζοι τουρίστες την επισκέφθηκαν», δήλωσε ο αρχηγός της κινεζικής διπλωματίας κατά τη συνάντησή του με τον Ελληνα ομόλογό του στο υπουργείο Εξωτερικών.
«Γι’ αυτό θεωρούμε ότι υπάρχουν ακόμη πολλά περιθώρια περαιτέρω αύξησης αυτού του αριθμού», συμπλήρωσε. «Εμαθα ότι πέρυσι επισκέφθηκαν την Ιταλία περίπου 3 εκατομμύρια Κινέζοι, όμως η προέλευση του ρωμαϊκού πολιτισμού είναι από την Ελλάδα. Γι’ αυτό θεωρώ ότι, εάν μπορέσουν να έρθουν στην Ελλάδα έστω οι μισοί από αυτούς, δηλαδή ενάμιση εκατομμύριο, θα είναι δέκα φορές περισσότεροι από τον περσινό αριθμό των Κινέζων τουριστών στην Ελλάδα. Πιστεύω ότι αυτή η μέρα δεν είναι μακριά», κατέληξε χαρακτηριστικά.
Ο Γουάνγκ Γι συμμετείχε χθες Δευτέρα στο 1ο Φόρουμ των Αρχαίων Πολιτισμών, που έλαβε χώρα στο Ζάππειο με τη συμμετοχή των υπουργών Εξωτερικών 10 κρατών και ειδικότερα της Κίνας, της Ινδίας, του Ιράκ, του Ιράν, της Αιγύπτου, της Ελλάδας, της Ιταλίας, του Μεξικού, του Περού και της Βολιβίας. Τις εργασίες της διάσκεψης χαιρέτισαν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος και ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Η πρωτοβουλία, που είναι σε μεγάλο βαθμό κινεζικής πατρότητας, αλλά και εκτενούς ελληνικής συνεργασίας, αποσκοπεί στην ενδυνάμωση των σχέσεων χωρών όπως οι παραπάνω, ώστε να ευοδωθούν και οι προσπάθειες περαιτέρω ανάπτυξης της οικονομικής συνεργασίας.

Για την Ελλάδα αυτό σημαίνει μεταξύ άλλων και περισσότερες επενδύσεις από την Κίνα σε τουριστικές υποδομές και υπηρεσίες, αλλά και στο άνοιγμα της κινεζικής αγοράς ως πηγής τουριστών.
kathimerini