16.4.17

Νέες αποκαλύψεις για την αεροπορική τραγωδία του «Ήλιος» 12 χρόνια μετά... (βίντεο)


Στην πρώτη της εξομολόγηση, 12 χρόνια μετά την αεροπορική τραγωδία του Ήλιος, η Σοφία Χαραλάμπους, μιλά για τον καρκίνο που πέρασε λίγους μήνες μετά την τραγωδία, για τις στιγμές που έζησε κατά την διάρκεια των ακροάσεων της ερευνητικής επιτροπής Πική αλλά και μετέπειτα ενώπιον Δικαστηρίου.
Η γυναίκα του συγκυβερνήτη της Ήλιος σε συνέντευξή της στο περιοδικό Beautiful People, συστήνει μεταξύ άλλων, τα δυο από τα τέσσερα της παιδιά.

Η μια από τις δυο τις κόρες είναι διακοσμήτρια και η άλλη νηπιαγωγός. Όσον αφορά τους δυο της γιους, αυτοί, ακολουθούν τα χνάρια του πατέρα τους Πάμπου. Και οι δυο είναι πιλότοι.
Η Σοφία Χαραλάμπους, μιλά για τον καρκίνο που πέρασε, αιτία πιθανότατα της άσχημης ψυχολογικής κατάστασης και του σοκ του οποίου υπέστη, μετά την τραγωδία της Ήλιος. Δεν ήθελε να το μάθει κανείς όπως λέει, γιατί δεν ήθελε τον οίκτο κανενός. Διαγνώστηκε με καρκίνο στο στήθος. "Δεν ζήτησα κανενός τον οίκτο. Δεν ήθελα να με λυπηθεί κανείς. Ούτε εμένα ούτε τα παιδιά μου. Θρηνούσα τον σύζυγό μου, πάλευα για την ζωή μου και παράλληλα στήριζα τα παιδιά μου που ήταν και είναι το πρώτο και το τελευταίο μου μέλημα..", λέει η Σοφία Χαραλάμπους. 
Κληθείσα να απαντήσει για τις φήμες που κυκλοφορούσαν για τα υπέρογκα ποσά που έλαβαν οι συγγενείς των θυμάτων ως αποζημιώσεις, η γυναίκα του συγκυβερνήτη λέει ότι δεν έλαβαν εκατομμύρια όπως κυκλοφορούσε τότε. Τουναντίον, και αυτοί έπεσαν στην παγίδα των αξιόγραφων εκ των υστέρων, όπως σημειώνει.
Συγκλονίζει, όταν αναφέρεται στις χημειοθεραπείες που έκανε τότε, κατά την διάρκεια των εργασιών της Επιτροπής Διερεύνησης υπό τον Π.Καλλή. Τις έβαζε πρωινά λέει, για να μπορεί να παρίσταται κανονικά στην διαδικασία, καθώς ήθελε να είναι παρούσα όπως λέει."Όφειλα να ήμουν εκεί.. επέστρεφα σπίτι ετοιμαζόμουν, φορούσα την περούκα μου και πήγαινα..", λέει η κ.Χαραλάμπους. 
Η Σοφία Χαραλάμπους λέει χαρακτηριστικά, ότι στάθηκε σαν μάνα και πατέρας δίπλα στα τέσσερα τους παιδιά, τα τελευταία 12 χρόνια, μετά την τραγωδία που συγκλόνισε.
Ακούστε τις ανατριχιστικές συνομιλίες και το τραγικό MAYDAY των πολότων των δύο F16 τα τελευταία λεπτά πριν τη συντριβή του αεροπλάνου της ΗΛΙΟΣ την 14η Αυγούστου 2005 στο Γραμματικό.



Απαντήσεις στο τί ήταν αυτό που έφταιγε για την Αεροπορική Τραγωδία του Ήλιος, στο Γραμματικό το 2005, που συγκαταλέγεται στα πιο περίεργα αεροπορικά δυστυχήματα του κόσμου, επιχειρεί να δώσει ντοκιμαντέρ του Discovery Channel.

Οι συγκλονιστικές ιστορίες των θυμάτων ...


Είναι οι τελευταίες στιγμές της πτήσης του μοιραίου αεροσκάφους της εταιρείας Ηλιος. Θα ακούσετε τις συγκλονιστικές συνομιλίες των πληρωμάτων των μαχητικών αεροσσκαφών που το συνόδευαν μέχρι την πτώση του, στο Γραμματικό. Η ανάσα του πιλότου του F16, του Επισμηναγού Παναγιώτη Αθανασόπουλου την ώρα που βλέπει το Boeing 737-300 της Helios να συγκρούεται στο Μαύρο Βουνό στο Γραμματικό, δεν είναι κάτι που μπορεί κανείς να ξεχάσει εύκολα. Η κραυγή του «έχουμε πρόσκρουση», είναι συγκλονιστική. Το Gnews.gr αποκαλύπτει το συνταρακτικό και ενδεχομένως μοναδικό στην παγκόσμια ιστορία της αεροπορίας βίντεο που λήφθηκε από το F16 του Επισμηναγού στα 22 περίπου λεπτά που ακολουθούσε το Boeing της Helios.
Οι τελευταίες στιγμές του Boeing 737 όπως καταγράφονται με εικόνα και ήχο, μέσα από το πιλοτήριο των μαχητικών της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας, που... απογειώθηκαν από τη βάση της Τανάγρας για να αναχαιτίσουν το μοιραίο αεροσκάφος, το οποίο έκανε γύρους πάνω από την Κέα και δεν απαντούσε στις κλήσεις του Κέντρου Ελέγχου Πτήσεων Αθηνών (ΚΕΠΑΘ). Ακούτε τους διαλόγους. Βλέπετε την εικόνα και το Boeing 737 με τους 121 επιβάτες και πλήρωμα να σταυρώνει σε κάποιες στιγμές μπροστά και χαμηλότερα του F16. Το αεροπλάνο της Helios Airways είχε νηολόγιο 5B-DBY.
pronews