21.3.17

Μουσουλμάνοι επιτίθενται σε περαστικούς στην Γαλλία αλλά ένας από αυτούς τους είχε μια έκπληξη (upd) (βίντεο)

O καφρομετανάστης με το ρόπαλο...Juan


ΠΟΥ ΟΔΗΓΕΙΤΑΙ Η ΓΑΛΛΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΘΡΟΑ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ 

του Θεόφραστου Ανδρεόπουλου
 
Moυσουλμάνοι επιτίθενται σε Γάλλους εργαζόμενους στο δρόμο χωρίς αιτία. Ένας από αυτούς όμως τους επιφύλασσε μια έκπληξη.  Κρατούσε πάνω του ένα πιστόλι και ενώ πριν ήταν έτομοι με ξύλα στα «χέρια» να δείξουν πόσο «μάγκες» ήταν έκαναν πίσω.
 
Αυτά είναι μια καθημερινή πραγματικότητα στην Γαλλία. Οι μουσουλμάνοι δεν ενσωματώνονται στην γαλλική κοινωνία και υπάρχουν προάστεια στις πόλεις αμιγώς μουσουλμανικά σαν γκέτο.
 
Από εκεί για έναν αλλόθρησκο είναι πολύ δύσκολο να περάσει αλώβητος. Είναι περιοχές που το αστικό δίκαιο δεν ισχύει αλλά ο νόμος της Σαρίας.
 
«Πουθενά δεν είσαι περισσότερο ξένος απ' όσο στη Γαλλία» έγραφε η φιλόσοφος και ψυχαναλύτρια Τζούλια Κρίστεβα μόνο που πια οι ξένοι είναι οι αυτόχθονες στην χώρα αυτή.
 
«Τα γαλλικά γκέτο δεν είναι σαν τα αμερικανικά. Η ψυχολογική απόσταση ανάμεσα στο Γκρινί και τα Ηλύσια Πεδία φαντάζει πιο απροσπέλαστη από ό,τι ανάμεσα στο Μπρονξ και στην Τάιμς Σκουέρ» έγραφε ο Τζορτζ Πάκερ στον «New Yorker» αναλύοντας τη συμβολική και υλική απομόνωση των προαστίων
 
To βίντεο αν και παλαιό ενός έτους δεν παύει να είναι επίκαιρο. Είναι άλλωστε ο βασικός λόγος για τον οποίο η Μ.Λεπέν έχει αυξήσει την απήχησή της στην κοινωνία.
 
Πιστέψτε μας δεν έχει αλλάξει τίποτε προς το καλύτερο από πέρσι.
pronews