30.3.17

Η εκπαίδευση των Ειδικών Δυνάμεων δεν είναι για το facedook!


Τα συνθήματα και τα τραγούδια που οι Ειδικές Δυνάμεις χρησιμοποιούν για την εκπαίδευση του προσωπικού τους και ειδικά των “νέων”, πολλές φορές έχουν γίνει αντικείμενο ανούσιας δημόσιας αντιπαράθεσης. Λέμε ανούσιας, γιατί τέτοιες μεθόδους χρησιμοποιούν ΟΛΕΣ οι Ειδικές Δυνάμεις του κόσμου. Συνεπώς δεν υπάρχει θέμα συζήτησης. Κατανοητό νομίζουμε…

Κατανοητό είναι επίσης κάποιοι απ΄ όσους είχαν τη τιμή αλλά και το προσωπικό σθένος να υπηρετήσουν στις Ειδικές Δυνάμεις να έχουν ως ενθύμιο ακόμη και βίντεο από στιγμές της εκπαίδευσής τους. Με την διάδοση των κινητών τηλεφώνων με κάμερα η λήψη τέτοιων στιγμών είναι και σχετικά εύκολη υπόθεση.
Σε καμία περίπτωση όμως δεν είναι κατανοητή και δεν μπορεί να είναι ανεκτή η δημοσιοποίηση τέτοιων βίντεο στο διαδίκτυο και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης! Πρέπει να εξηγήσουμε το γιατί; Για όσους επιμένουν να “ανεβάζουν” βίντεο σαν κι αυτό που ξανακυκλοφορεί από χθές στο facebook μάλλον πρέπει να εξηγήσουμε ότι κάνουν ζημιά:
•Πρώτα απ΄ όλα στις Ειδικές Δυνάμεις που χωρίς να φταίνε σε τίποτα βρίσκονται εν μέσω “διασταυρούμενων πυρών” ανάμεσα σ΄ όσους συμφωνούν και σ΄ όσους διαφωνούν με το περιεχόμενο των συνθημάτων και των τραγουδιών.
• Στην εικόνα της χώρας και στην εξωτερική της πολιτική που δεκαετίες τώρα έχει μια άλλη “γραμμή”. Άλλο τι κάνουν οι Ειδικές Δυνάμεις κι άλλο τι πράττουν οι διπλωμάτες. Ο καθένας τη δουλειά του, αλλά δεν πρέπει να δυσκολεύουμε κανέναν στο να εκτελεί την αποστολή του.
Όσοι λοιπόν έχετε τέτοια βίντεο κρατήστε τα για προσωπική σας χρήση. Δεν κερδίζει κανένας από την “λάθος προβολή” των Ειδικών Δυνάμεων. Είναι ανοησία να πιστεύουν κάποιοι ότι μ΄αυτό το τρόπο τονώνουν το ηθικό και των Ειδικών Δυνάμεων και των πολιτών. Μόνο ζημιά γίνεται.
militaire