8.3.17

ΕΚΤΑΚΤΟ: «Τα βρήκαν» κυβέρνηση - θεσμοί για τον εξωδικαστικό συμβιβασμό

το χαμογελο της...Τζοκόντα! Juan

Πράσινο φως από ότι φαίνεται ανάβει για το κλείσιμο της β΄αξιολόγησης για την Ελλάδα, κάτι που θα φέρει ηρεμία ξανά στην ελληνική οικονομία. Ενα ένα τα θέματα κλείνουν κάτι που προκαλεί ανακούφησει στην ελληνική αντιπροσωπεία οσον αφορά τη διαπραγμάτευση με τους Θεσμούς.
Στέλεχος που μετέχει στη διαπραγμάτευση ανέφερε χαρακτηριστικά: «Έκλεισε η συμφωνία με τους θεσμούς για τον εξωδικαστικό συμβιβασμό». 
Λεπτομέρειες της συμφωνίας, όπως ανέφερε το ίδιο στέλεχος θα γίνουν γνωστές αργότερα  το βράδυ της Πέμπτης, ή την Παρασκευή.
Οι συζητήσεις συνεχίζονται με αντικείμενο τα εργασιακά θέματα.
Να σημειώσουμε πως το συγκεκριμένο θέμα είναι ζωτικής σημασίας στην διαπραγμάτευση και αφορά στις επιχειρήσεις.
Πιο συγκεκριμένα στις ρυθμίσεις στα δάνεια, τα "κόκκινα" δάνεια, τις οφειλές στην εφορία, αλλά και τις οφειλές προς τα ασακλιστικά ταμεία.
Όπως προαναφέραμε, το ότι έκλεισε η συμφωνία δεν έχει τη μεγαλύτερη σημασία, όσο το... πώς έκλεισε.
Δηλαδή τι ακριβώς συμφωνήθηκε στο Χίλτον για τα παραπάνω ζητήματα, που όπως είναι λογικό ενδιαφέρουν εκατοντάδες χιλιάδες ελληνικές επιχειρήσεις.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες οι Θεσμοί αποχωρούν αύριο, Πέμπτη 09.03.2017 από την Αθήνα, ενώ όλες οι τελευταίες εξελίξεις "δείχνουν" πως κλείνουν οι εκκρεμότητες που αφορούν στο τρίτο μνημόνιο, δηλαδή μέχρι το 2018.
Αυτό πρακτικά σημαίνει πως ελληνική κυβέρνηση και Θεσμοί έρχονται πιο κοντά στην τεχνική συμφωνία (σ.σ. staff level agreement) μέχρι τις 20 Μαρτίου, κάτι που αποτελεί και τον μεγάλο στόχο του Μαξίμου.
Επίσης αξίζει να σημειωθεί πως αύριο, Πέμπτη, συνεδριάζει το Eurio Working Group, όπου θα συζητηθεί η πρόοδος που έχει σημειωθεί τις τελευταίες ημέρες.