13.3.17

Βίντεο για πολλά γέλια: Φανατικοί ισλαμιστές καίνε γαλλική σημαία... νομίζοντας ότι είναι ολλανδική!


ΤΗΣ ΒΑΖΟΥΝ ΦΩΤΙΑ ΚΑΙ ΧΑΙΡΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ!

της Μαρίνας Νικολάκη
Αν μη τι άλλο είναι και αμόρφωτοι. Μια ομάδα Τούρκων διαδηλωτών, σκέφτηκε να κάψει μια... ολλανδική σημαία βάζοντας της φωτιά και τραγουδώντας τον τουρκικό ύμνο προκειμένου να διαμαρτυρηθεί για τα επεισόδια στην Ολλανδία. Στο βίντεο που θα παρακολουθήσετε οι φανατικοί ισλαμιστές «χαίρονται» μόνοι τους για το κατόρθωμα τους... μόνο που δεν έχουν πάρει χαμπάρι ότι στη πραγματικότητα καίνε μία γαλλική σημαία!
 
Φυσικά τα σχόλια των χρηστών στο διαδίκτυο πήραν φωτιά και οι χρήστες των κοινωνικών μέσων μαζικής ενημέρωσης έσπευσαν να κοροϊδεύσουν την ομάδα που δεν μπόρεσε να ξεχωρίσει τη διαφορά ανάμεσα στις σημαίες...
 
Οι άνδρες φέρονται να διαμαρτύρονται για την άρνηση της ολλανδικής κυβέρνησης να αφήσει τους τούρκους υπουργούς να απευθυνθούν σε τούρκους πολίτες στην Ολλανδία το Σάββατο πράγμα που εξελίχθηκε σε σοβαρό διπλωματικό επεισόδιο ανάμεσα στις δύο χώρες.
Το βίντεο δείχνει μια ομάδα ανδρών που συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Cumhuriyet στην Σαμψούντα, στη βόρεια Τουρκία το Σάββατο...
 
Μεταξύ άλλων λένε την ώρα που καίνε την «Ολλανδική» σημαία: «Kανείς δεν πρέπει να ταπεινώσει το τουρκικό έθνος», είπε ο Ömer Zozik από τη Σαμψούντα και εξήγησε, όπως ανέφερε ο Gazete Duvar. "Εμείς, ως νεολαία των Τούρκων είμαστε έτοιμοι για τον θάνατο ανά πάσα στιγμή παντού για τη χώρα μας και τη σημαία μας, ακόμη και σε βάρος της οι ζωές μας."
 
 
Να θυμίσουμε ότι την Κυριακή, οι διαδηλωτές στην Κωνσταντινούπολη αντικατέστησαν την ολλανδική σημαία έξω από το ολλανδικό προξενείο και ύψωσαν την τουρκική. 
Ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε ότι η Ολλανδία ενεργούσε σαν μια "μπανανία" την Κυριακή, και περιέγραψε τη χώρα ως «Απομεινάρια των Ναζί» το Σάββατο. Ολλανδός πρωθυπουργός Mark Rutte δήλωσε ότι η Τουρκία θα πρέπει να ζητήσει συγγνώμη για τις εμπρηστικές δηλώσεις.
 
Η Ολλανδία είναι λίγες μέρες μακριά από τις γενικές εκλογές, ενώ η Τουρκία έχει ένα επικείμενο δημοψήφισμα για την επέκταση των προεδρικών εξουσιών του Ερντογάν. Οι αυξημένες προεδρικές εξουσίες που θέλει να κερδίσει ο Ρ.Τ.Ερντογάν περιλαμβάνουν τη δυνατότητα να κηρύξει κατάσταση έκτακτης ανάγκης και να διορίζει υπουργούς... δηλαδή να γίνει ο απόλυτος άρχοντας στη χώρα του ώστε να κυβερνάει για πάντα!