21.3.17

Η “έφοδος” Καμμένου και η πραγματική εικόνα των στρατιωτικών νοσοκομείων


Η επίσκεψη Καμμένου στο 401 ΓΣΝΑ και τα όσα έγιναν εκεί δεν θέτουν σε καμία περίπτωση υπό οποιαδήποτε αμφισβήτηση, την ποιότητα του επιστημονικού προσωπικού του νοσοκομείου. Ο Καμμένος δεν “τιμώρησε” αυτό, αλλά την έλλειψη αντανακλαστικών σε μια δύσκολη μέρα για το νοσοκομείο,που όπως και τα υπόλοιπα των ΕΔ αντιμετωπίζουν προβλήματα λόγω των περικοπών.

Παρά τις ελλείψεις και τα προβλήματα τα νοσοκομεία των ΕΔ είναι σαφώς “μπροστά” απ΄ όλα τα υπόλοιπα του δημοσίου τομέα. Σ΄ ότι δε αφορά την επιστημονική γνώση και εμπειρία κατά την προσωπική μας άποψη -κι έχουμε προσωπική άποψη- προηγούνται όλων των ιδιωτικών νοσοκομείων.
Υπάρχουν και προβλήματα και μεγάλα παράπονα από τους δικαιούχους των νοσοκομείων. Που μην ξεχνάμε,είναι πρώτα απ΄ όλα τα στελέχη των ΕΔ και οι οκογένειές τους. Με τα χρόνια ο κύκλος των δικαιούχων “άνοιξε”. Τα νοσοκομεία με αποφάσεις διαφορετικών κυβερνήσεων “άνοιξαν” προς τη κοινωνία. Όλα αυτά “φόρτωσαν” τα νοσοκομεία με πολύ περισσότερο έργο και μεγαλύτερες ευθύνες.
Οι ουρές μεγάλωσαν , η αναμονή των πραγματικών δικαιούχων επίσης,οι ιατροί κουράστηκαν και κάποιες εξαιρέσεις με συμπεριφορές που δεν επιτρέπονται όχι μόνο στα στρατιωτικά νοσοκομεία αλλά κυρίως σ΄ αυτά, έχουν δημιουργήσει ένα κλίμα δυσαρέσκειας στους στρατιωτικούς,που διαπιστώνουν ότι η στοιχειωδώς καλή περίθαλψη που είχαν στο παρελθόν εκ των πραγμάτων υποβαθμίζεται.
Δεν θα κερδίσει κανείς τίποτα αν αρχίσουμε να τσακωνόμαστε για τα στρατιωτικά νοσοκομεία. Νομίζουμε ότι το πρώτο που πρέπει να γίνει για να διορθωθεί η κατάσταση ,είναι να έχουν ΑΠΟΛΥΤΗ προτεραιότητα στα νοσοκομεία τους οι πραγματικοί τους δικαιούχοι και μετά όλοι οι άλλοι. Κι αυτοί είναι οι στρατιωτικοί. Πολλά ακόμη μπορούν να γίνουν και πρώτα απ΄ όλα να βρεθούν κάποια χρήματα για τα στοιχειώδη. Η ουρά των 50 ατόμων που λογικά προκάλεσε τον εκνευρισμό του Καμμένου οφειλόταν σε μια απλή βλάβη εκτυπωτή! Οι άνθρωποι των στρατιωτικών νοσοκομείων δίνουν όλο το είναι τους για να εξυπηρετήσουν. Ας τους βοηθήσουμε παρέχοντάς τους τα άκρως απαραίτητα. Δεν θα αποφύγουμε να αναφερθούμε στα μηνύματα που μας έχουν στείλει στρατιωτικοί, παραπονούμενοι για επί της ουσίας “εξαναγκασμό” τους να προσφύγουν στα ιδιωτικά ιατρεία στρατιωτικών ιατρών. Δεν υποστηρίζουμε το “τσουβάλιασμα” όλων σ΄ ένα “τσουβάλι”. Παντού υπάρχουν εξαιρέσεις.Αλλά είναι εξαιρέσεις κι όχι ο κανόνας. Οι ΕΔ είναι μέρος της κοινωνίας όπως συχνά γράφουμε.
militaire