8.3.17

Η οργή των αγροτών ξέσπασε στην Αθήνα: Ξύλο και καύση σημαίας του ΣΥΡΙΖΑ


Η οργή των αγροτών για τα μέτρα της κυβέρνησης ξέσπασε στην Αθήνα. Στην μαχητική πορεία διαμαρτυρίας τους, οι αγρότες -από Κρήτη, Μακεδονία και Πελοπόννησο - συγκρούστηκαν άγρια με τα ΜΑΤ. Κάποιοι έκαψαν σημαία του ΣΥΡΙΖΑ, άλλοι κρέμασαν γυναικείο εσώρουχο έξω από τα γραφεία του στην Κουμουνδούρου.

Ξύλο, «κατσούνες» και πολλά χημικά
Ολα ξεκίνησαν μόλις οι αγρότες (οι περισσότεροι είναι από την Κρήτη, που έφτασαν σήμερα το πρωί) έφτασαν στο υπουργείο και διαπίστωσαν πως η ΕΛ.ΑΣ. είχε στήσει φραγμό στην είσοδο με κλούβες. Το μπλόκο των ΜΑΤ τους εξαγρίωσε και επιτέθηκαν στις κλούβες, με τους αστυνομικούς να τους απωθούν αρχικά με περιορισμένη χρήση χημικών.

Στη συνέχεια και ενώ τα πνεύματα είχαν ηρεμήσει, οι αγρότες εξαγριώθηκαν ξανά, αφού ο γενικός γραμματέας του υπουργείου αρνήθηκε να δεχτεί την πολυμελή αντιπροσωπεία τους (περίπου 40 άτομα). Τότε οι αγρότες πήραν τις μαγκούρες τους (τις γνωστές και ως κατσούνες) και έσπασαν μία κλούβα των ΜΑΤ. Αρχικά οι αστυνομικοί απλώς κρατούσαν τις θέσεις τους μπροστά από την είσοδο του υπουργείου, ωστόσο τα αίματα δεν άργησαν να ανάψουν και σε λίγα λεπτά ξεκίνησαν μάχες σώμα με σώμα.
Τα ΜΑΤ έκαναν εκτεταμένη χρήση χημικών για διασπάσουν τους αγρότες και στη συνέχεια ξεκίνησε το κυνηγητό. Ωστόσο, η ένταση δεν σταμάτησε, καθώς μόλις τα ΜΑΤ απομόνωσαν έναν αγρότη, στην προσπάθειά τους να τον συλλάβουν, τον έριξαν στο δρόμο και τον έσυραν. Μόλις το περιστατικό έγινε αντιληπτό από τους αγρότες, επιτέθηκαν στους άνδρες των ΜΑΤ.
Στη συνέχεια ακολούθησαν μάχες σώμα με σώμα, ενώ έσπευσαν και άλλες δυνάμεις των ΜΑΤ σε ενίσχυση και με εκτεταμένη χρήση χημικών απομάκρυναν τελικά τους αγρότες, οι οποίοι διέφυγαν στα γύρω στενά. Σύμφωνα με πληροφορίες, έγιναν δύο προσαγωγές αγροτών.
Εκαψαν σημαία του ΣΥΡΙΖΑ
Κατά τη διάρκεια των επεισοδίων αγρότες από την Κρήτη, θέλοντας να εκφράσουν την απογοήτευσή τους για την πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση στον αγροτικό τομέα, έκαψαν επιδεικτικά μία σημαία του ΣΥΡΙΖΑ.
Στη συνέχεια κατευθύνθηκαν στα κεντρικά γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στην Κουμουνδούρου. Οι αγρότες από την Κρήτη, την Πελοπόννησο και τη Μακεδονία, βρήκαν απέναντί τους μπλόκο των ΜΑΤ που είχαν στήσει κλούβες για να αποκλείσουν την προσέγγιση των διαδηλωτών στα γραφεία του κόμματος.
Πολιόρκησαν για αρκετή ώρα την Κουμουνδούρου με συνθήματα διαμαρτυρίας.
Κάποιοι έβαλαν φωτιά σε έναν κάδο σκουπιδιών ενώ ορισμένοι βρήκαν έναν λιγότερο δυναμικό αλλά σίγουρα ευφάνταστο τρόπο να διαμαρτυρηθούν για την κυβερνητική πολιτική: Ανέβασαν ένα... γυναικείο εσώρουχο χρώματος ροζ σε δέντρο κάτω από τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ. Στο εσώρουχο είχαν γράψει και το εύγλωττο μήνυμα: «Μόνο αυτό δεν μας πήρατε».
Ακολούθως οι αγρότες επέστρεψαν στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης όπου και βρίσκονται ως αυτή την ώρα, προκαλώντας έμφραγμα στην κυκλοφορία της Αθήνας. Αναμένεται να αναχωρήσουν για την Κρήτη στις 9 το βράδυ απόψε.


Πηγή: /www.iefimerida.gr