13.3.17

ΦΙΑΣΚΟ Η ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΟΥ ΕΣΥ Σκάνδαλο: Προσέλαβαν στα νοσοκομεία κομμώτριες και... σαλεπιτζήδες!


Σε απόλυτο φιάσκο οδηγείται η προσπάθεια της κυβέρνησης να ενισχύσει με προσωπικό το ΕΣΥ με την πρόσληψη περίπου 4.000 συμβασιούχων μέσω ΟΑΕΔ. Άτομα προχωρημένης ηλικίας και άσχετων ειδικοτήτων καλούνται να καλύψουν τις αυξημένες ανάγκες ενός απαιτητικού και νευραλγικού τομέα. Φορτηγατζήδες, κομμώτριες, βιοτέχνες, οικοδόμοι μέχρι και... σαλεπιτζήδες, των οποίων η ηλικία σε αρκετές περιπτώσεις ξεπερνά τα 60 και 65 έτη, συμπεριλαμβάνονται στους καταλόγους των προσλήψεων.

Πρόκειται ουσιαστικά για μακροχρόνιους ανέργους οι οποίοι αναζητούν μία δεύτερη ευκαιρία, προκειμένου να εξασφαλίσουν δικαίωμα συνταξιοδότησης. Και μπορεί το πνεύμα να είναι πρόθυμο αλλά η ανύπαρκτη ή λιγοστή εμπειρία τους και συχνά η ηλικία, διαψεύδουν τις προσδοκίες για ουσιαστική ενίσχυση του ανθρώπινου δυναμικού των νοσοκομείων. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση συμβασιούχου, ο οποίος προσελήφθη ως τραυματιοφορέας σε μεγάλο νοσοκομείο της Αττικής. Σύμφωνα με εργαζομένους στο ίδιο νοσοκομείο, ο τραυματιοφορέας έπαθε καρδιακό ισχαιμικό επεισόδιο, ενώ μετέφερε ένα φορείο!
«Μας κοιτάει με τρόμο»
Σε νοσοκομείο της περιφέρειας, ανέλαβε συμβασιούχους ως μεταφορέας ασθενών στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. Πριν από την ένταξή του στα προγράμματα ανεργίας του ΟΑΕΔ, είχε δική του βιοτεχνία. Ο ίδιος αποκάλυψε ότι δεν προηγήθηκε κάποια εκπαίδευση πριν αναλάβει τη μεταφορά ασθενών στην εντατική. «Μας κοιτάει με τρόμο», αναφέρουν μόνιμοι εργαζόμενοι στο νοσοκομείο

imerisia.gr/