11.3.17

ΝΕΟ «ΣΦΑΛΙΑΡΑ» ΣΕ ΑΓΚΥΡΑ ΚΑΙ Ρ.Τ.ΕΡΝΤΟΓΑΝ Οι Ολλανδοί ακύρωσαν την πτήση του Μ.Τσαβούσογλου!


του Θεόφραστου Ανδρεόπουλου


Μετά την Γερμανία ήρθε και η σειρά της Ολλανδίας να μην επιτρέψει στον Τούρκο ΥΠΕΞ Μ.Τσαβούσογλου να έρθει στο Ρότερνταμ όπου θα μιλούσε σε συγκέντρωση Τούρκων μεταναστών για το δημοψήφισμα στη χώρα του με το οποίο οΡ.Τ.Ερντογάν φιλοδοξεί να συγκεντρώσει τις εξουσίες στο πρόσωπό του μετατρέποντας την τουρκική Δημοκρατία σε προεδρική και ακυρώθηε η πτήση του.

Η Ολλανδία δεν έδωσε άδεια προσγείωσης στο αεροπλάνο που μετέφερε τον υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου
Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, θα μιλούσε σε συγκέντρωση στο Ρότερνταμ για το δημοψήφισμα στην Τουρκία. Επειδή το «ΝΑΙ» υπολείπεται σημαντικά του «ΟΧΙ» το ΑΚΡ φιλοδοξεί να βρει αρκετές χιλιάδες ψήφους από τους Τούρκους μετανάστες σε Γερμανία, Ολλανδία και Βέλγιο
Σύμφωνα με την πρόσφατη δημοσκόπηση της Εurasian Public Opinion Research Center το «ΟΧΙ» προσανατολίζονται να ψηφίσουν 57.57%  και «ΝΑΙ» 42.43%.
Νωρίτερα, ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου, είχε δηλώσει στο CNN Turk, πως ενδεχόμενη απαγόρευση της ομιλίας του θα επέφερε κυρώσεις από την πλευρά της Τουρκίας, κάτι όμως που δεν φάνηκε να τρομάζει τους Ολλανδούς.
“Που είναι το κακό στην επίσκεψή μου;” αναρωτήθηκε ο Τσαβούσογλου, ο οποίος πρόσθεσε ότι μπορεί να ταξιδέψει οπουδήποτε ως υπουργός Εξωτερικών. “Αν η ένταση είναι να αυξηθεί λόγω της επίσκεψής μου, τότε ας αυξηθεί” δήλωσε προκλητικά.
Ο υπουργός επιβεβαίωσε ακόμα, πως ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σκέφτεται να επισκεφθεί την Γερμανία, όμως δεν «κλείδωσε» κάποια ημερομηνία για το πότε θα γίνει αυτό.
Στο δημοψήφισμα αυτό παίζεται το πολιτικό μέλλον του Ρ.Τ.Ερντογάν. Τα δημοψηφίσματα πάντοτε προσωποποιούνται και ενδεχόμενη αποτυχία θα σημάνει το τέλος του Ρ.Τ.Ερντογάν.
Στην ΕΕ βέβαια είναι κάτι που το επιθυμούν.
Επειδή όμως είναι γνωστό ότι βάση χαρακτήρα δεν θα το αποδεχθεί θεωρείται βέβαιο ότι θα προκαλέσει κάποια μείζονα κρίση για να «απασχολήσει» την τουρκική κοινωνία και η κρίση αυτή θα προσανατολίζεται στο Αιγαίο.
Μόνο τυχαίο δεν είναι το γεγονός ότι θα πραγματοποιηθεί έκτακτη σύγκληση πολεμικού συμβουλίου όλων των κομμάτων υπό τον πρόεδρο της δημοκρατίας Ρ.Τ.Ερντογάν αμέσως μετά το δημοψήφισμα με αντικείμενο «την ελληνική κατάληψη νησιών στο Αιγαίο και τον τρόπο αντιμετώπισής της» και την «ελληνική επιθετικότητα στην περιοχή»!