16.3.17

Πρωτοφανής απειλή από τον ισλαμιστή Μ.Τσαβούσογλου: «Η Ευρώπη θα γίνει πεδίο ιερών πολέμων»


«Η ΕΥΡΩΠΗ ΘΑ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΕΙ»!

του Θεόφραστου Ανδρεόπουλου
Μια πρωτοφανή απειλή εκστόμισε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου λέγοντας ότι «η Ευρώπη θα γίνει πεδίο ιερών πολέμων»!
Στην αγγλόφωνη έκδοση της Hurriet με τίτλο «Turkish FM warns of ‘holy wars’ in Europe in remarks on Dutch elections» ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών αναφέρομενος στο εκλογικό αποτέλεσμα είπε ότι « Οι εκλογές τελειώσαν στην Ολλανδία. Αν δείτε στα περισσότερα κόμματα δεν υπάρχει καμία διαφορά μεταξύ των σοσιαλδημοκρατών και του ακροδεξιού Βίλντερς. Ολα έχουν την ίδια νοοτροπία. Που θα πας στην Ευρώπη; Εχετε ξεκινήσει την κατάρρευση της Ευρώπης και την οδηγείτε στην άβυσσο. Ιεροί πόλεμοι σύντομα θα ξεσπάσουν στην Ευρώπη» 


AA photo

Αυτό που κανείς δεν γνωρίζει είναι κατά πόσο τα εννοεί ο Τούρκος ΥΠΕΞ. Εκ του αποτελέσματος αποδείχτηκε ότι η διαμάχη Τουρκίας-Ολλανδίας βοήθησε τα μέγιστα τον Μ.Ρούτε για να κερδίσει τις εκλογές.
Ενδιαφέρον θα έχει αν θα υπάρξει κάποιου είδους αποκλιμάκωση και με ποια μορφή. Εάν ο Μ.Ρούτε προχώρησε σε σύγκρουση με την Άγκυρα για επικοινωνιακούς λόγους τότε ρίσκαρε και κέρδισε.