12.3.17

«Υψηλού συμβολισμού» άσκηση ανακατάληψης αεροδρομίου από το «Ειδικό Τμήμα» (βίντεο)


ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΡΙΨΕΙΣ ΑΛΕΞΙΠΤΩΤΙΣΤΩΝ 

Το πλέον επίλεκτο τμήμα του Ελληνικού Στρατού και ίσως και του συνόλου των Ενόπλων Δυνάμεων ενέπλεξε το ΓΕΕΘΑ σήμερα σε μια προειδοποιητική ενέργεια προς την Αγκυρα, μακριά από τα "αδιάκριτα" μάτια του Ανατολικού Αιγαίου: Μια άσκηση υψηλού πολιτικού συμβολισμού, αυτή της ανακατάληψης αεροδρομίου στο αεροδρόμιο Ιωαννίνων, συμπλήρωσε τις ενέργειες επίδειξης ετοιμότητας των τελευταίων ημερών.

Λίγες ώρες μετά την δήλωση του πρωθυπουργού Α.Τσίπρα στην εκπομπή "Αρετή και Τόλμη" της ΕΡΤ, για την ετοιμότητα των ΕΔ, το Ειδικό Τμήμα Αλεξιπτωτιστών έπεφτε από C-130H της 356 ΜΤΜ σε τρεις διαδοχικές ρίψεις από το αεροσκάφος.
Το ΕΤΑ το τελευταίο χρονικό διάστημα έχει αυξήσει κατά πολύ το πρόγραμμα εκπαίδευσής του.
Να σημειωθεί πως πρόκειται για την δεύτερη άσκηση μέσα σε λίγες ημέρες που αφορά ανακατάληψη αεροδρομίου. Η πρώτη είχε γίνει στις 6 Μαρτίου από στην Ικαρία από μονάδα Εθνοφυλάκων την οποία είχε παρακολουθήσει ο ίδιος ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος  αλλά και ο Αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Αλκιβιάδης Στεφανής
Το γεγονός ότι για την άσκηση επιλέχθηκε το αεροδρόμιο των Ιωαννίνων έχει την δική του σημειολογία και αιτιολογία: Μακριά από "μάτια" και αισθητήρες καταγραφής τακτικών και μεθόδων δράσης της "άλλης πλευράς του Αιγαίου".
Τόσο οι μονάδα του ΕΤΑ όσο και συνολικά η Δύναμη Δ, θα επωμιστούν το δύσκολο έργο της ανακατάληψης αεροδρομίου ή άλλης υποδομής από ειδικές δυνάμεις του τουρκικού Στρατού σε κάποιο από τα νησιά του Α. Αιγαίου όταν η Τουρκία αποφασίσει ότι ο συσχετισμός είναι προς όφελός της για να πραγματοποιήσει το κρίσιμο βήμα στο Αιγαίο.


Φωτο απο το epiruspost.gr
ALEKSPT5
ALEKSPT6
ALEKSPT8
ALEKSPT13
ALEKSPT18
ALEKSPT19

pronews