14.3.17

Πτώση 3 τουριστικών αερόστατων με 49 τραυματίες στην Καππαδοκία (φωτό, βίντεο)


Νέο πλήγμα για τον τουρκικό τουρισμό καθώς πριν από λίγο στην Καππαδοκία στην πόλη Νεβσεχίρ κατέπεσαν τρία τουριστικά αερόστατα.
Σύμφωνα με όσα μεταδίδουν τα ξένα μέσα τα τρία τουριστικά αερόστατα συνετρίβησαν στην προσπάθειά τους να προσγειωθούν, με αποτέλεσμα να έχουν τραυματιστεί, κατά τις πρώτες πληροφορίες, 49 άτομα. 

Τον Μάιο του 2013 είχε σημειωθεί παρόμοιο περιστατικό, όταν τρεις Βραζιλιάνοι τουρίστες έχασαν τη ζωή τους.  

Ωστόσο, σήμερα στην περιοχή πνέουν θυελλώδεις άνεμοι με αποτέλεσμα 3 αερόστατα να πραγματοποιήσουν ανώμαλη προσγείωση και να τραμαυτιστούν σύμφωνα με το CNN Turk, 49 άτομα, με 9 να φέρουν σοβαρά τραύματα.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες που μεταδίδουν τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης πρόκειται για αλλοδαπούς τουρίστες.
Αν και κάποιοι έχουν τραυματιστεί σοβαρά, εντούτοις δεν υπάρχει κίνδυνος για τη ζωή τους.
Παγκόσμιος προορισμός για αερόστατο η Καππαδοκία
Η Καππαδοκία αποτελεί κλασικό προορισμό για όσους θέλουν να απολαύσουν μία βόλτα με αερόστατα, καθώς μόνο αυτά δίνουν τη δυνατότητα στους τουρίστες να έχουν μία καλύτερη εικόνα του εξωπραγματικού και υπέροχου τοπίου της περιοχής.
Στην περιοχή συνήθως επικρατούν καλές συνθήκες που επιτρέπουν ομαλές πτήσεις με αερόστατα. Ετσι οι επισκέπτες έχουν την ευκαιρία να δουν σε όλο του το μεγαλείο το σουρεαλιστικό τοπίο της Καππαδοκίας, να πετάξουν πάνω από τα σπίτια που έχουν λαξευτεί στους βράχους, να θαυμάσουν τους μοναδικούς βραχώδεις σχηματισμούς, τις χαράδρες και τις εντυπωσιακές κοιλάδες.