17.2.17

Ο Ν.Τραμπ δίνει την λύση: Να μπει το ΔΝΤ ως τεχνικός σύμβουλος στο ελληνικό πρόγραμμα με χαμηλή δανειοδότηση


«ΦΟΥΛ» ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟ ΤΗ ΝΕΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΩΝ ΗΠΑ

Ο Ν.Τραμπ δίνει την λύση και προκειμένου να μην διαταρραχθει η πορεία της χώρας και επειδή θέλει να αγκαλιάσει την Ελλάδα επιτρέπει στο ΔΝΤ να μπει στο ελληνικό πρόγραμμα ως τεχνικός σύμβουλος με χαμηλή δανειοδότηση
 
«Το ΔΝΤ αναμένεται να συμμετάσχει στο τρίτο πακέτο διάσωσης μόνο με 5 δισ. ευρώ» λέε πηγές κοντά στον Αμερικανό πρόεδρο.
 
Το περιοδικό σχολιάζει πως «το ποσό είναι πολύ χαμηλότερο από ό,τι αρχικά αναμενόταν».
 
Το επιβεβαιώνει και το γερμανικό Spiegel το οποίο σημειώνει, «αρχικά το καλοκαίρι του 2015, όταν και συμφωνήθηκε το πακέτο διάσωσης είχε συζητηθεί το ποσό των 16 δισ. ευρώ. Την περασμένη εβδομάδα, ωστόσο, μετά από μια μακρά διαμάχη το ΔΝΤ ζήτησε αντάλλαγμα για φρέσκο χρήμα πρωτογενές πλεόνασμα της τάξης του 3,5% του ΑΕΠ.
 
Για αρκετό καιρό, το Ταμείο αρνούνταν τη συμμετοχή στο πρόγραμμα των 86 δισ. Ευρώ, διότι πίστευε πως μια μέγιστη αύξηση κατά 1,5% είναι ρεαλιστική»
 
Σημειώνεται ότι ήδη από χθες υπήρχε το σημάδι της συμμετοχής του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα.
 
Το ΔΝΤ θα μείνει στην Ελλάδα και η ελάφρυνση του χρέους θα μετατεθεί για το 2018. Αυτή είναι η συμφωνία Λαγκάρντ-Μέρκελ σύμφωνα με την Die Welt.
 
Οπως αναφέρει δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας υπό τον τίτλο «Το ΔΝΤ αγοράζει χρόνο για τη Μέρκελ στο θέμα της Ελλάδας», η επικεφαλής του ΔΝΤ, υποσχέθηκε πριν από λίγες ημέρες στην Γερμανίδα Καγκελάριο κατά την διάρκεια τηλεφωνικής τους επικοινωνίας ότι:
 
    Το Ταμείο θα συμμετάσχει στο ελληνικό πρόγραμμα
 
    Θα μεταθέσει για το 2018 την απαίτησή του για ελάφρυνση του ελληνικού χρέους.