16.2.17

Προς άξονα Ελλάδας-ΗΠΑ: «Συγχαρητήρια» από τον Αμερικανό ΥΠΑΜ σε Π.Καμμένο για τα ελληνικά επιτεύγματα σε άμυνα και οικονομία


TI EIΠΑΝ ΣΤΗΝ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΝΑΤΟ ΣΤΙΣ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ 

του Θεόφραστου Ανδρεόπουλου
Συγχαρητήρια έδωσε στον Έλληνα Υπουργό Εθνική Αμυνας Π.Καμμένο ο νέος υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ «Mad Dog» Τζέιμς Ματίς στην σημερινή Σύνοδο του ΝΑΤΟ γιατί κατάφερε να ανταπεξέλθει η χώρα στις βασικές υποχρεώσεις της, να κρατηθεί σε ένα αξιοπρεπές επίπεδο για την άμυνα και την ασφάλειάτης εν μέσω οικονομικής κρίσης.

Ο ίδιος σε συνομιλία που είχε με τον Π.Καμμένο δήλωσε εντυπωσιασμένος την πρόοδο και την επιτυχία της οικονομικής προσαρμογής της χώρας στις δημοσιονομικές συνθήκες που παρήγαγε το Μνημόνιο και του δήλωσε ότι «οι ΗΠΑ είναι εδώ για να σας στηρίξουν σε ότι χρειαστεί».
Τα παραπάνω δεν είναι συνηθισμένο να ακούγονται από χείλη Αμερικανών αξιωμταούχων τα τελευταία χρόνια.
Χαρακτηριστικό της αλλαγής κλίματος είναι ότι ο προηγούμενος ΥΠΑΜ των ΗΠΑ Α.Κάρτερ ούτε καν είχε δεχτεί να συναντηθεί με τον Έλληνα ΥΕΘΑ Π.Καμμένο κατά το πρώτο ταξίδι του τελευταίου στις ΗΠΑ τον Μάιο του 2015.
Γενικά φαίνεται ότι η νέα κυβέρνηση Ν.Τραμπ «αγκαλιάζει» την Ελλάδα (πολύ θετικό ότι παραιτήθηκε ο τουρκόφιλος Σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας Μ.Φλιν) και την θέτει υπό την προστασία της εν μέσω των απειλών που ακούγονται από Βερολίνο και Βρυξέλλες (Β.Σόιμπλε και Γ.Ντάισενμπλουμ) για εξοβελισμό της χώρας από την ευρωζώνη και πτώχευσή της.
Να σημειώσουμε πριν λίγες ημέρες ο Τ.Μάλοχ ο προαλειφόμενος πρεσβευτής των ΗΠΑ στην ΕΕ είπε ότι ζητάει την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ και σύνδεσή της με το δολάριο και ως γνωστόν απηχεί τις απόψεις του Ν.Τραμπ και τους σχεδιασμούς του απέναντι στην Ελλάδα
Ο Αμερικανός διπλωμάτης μάλιστα δήλωσε στην συνέντευξή του σε κυριακάτικη ελληνική εφημερίδα ότι κάποιοι Ελληνες έχουν ήδη έρθει σε επαφή με ινστιτούτα στις ΗΠΑ για το ενδεχόμενο «δολαριοποίησης» της Ελλάδας.
 
Ας δούμε τι ανακοίνωσε το ελληνικό ΥΠΕΘΑ:
 
«Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος συμμετέχει στη Σύνοδο Υπουργών Άμυνας του ΝΑΤΟ που πραγματοποιείται στις Βρυξέλλες. 
Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας είχε συνομιλία με τον Υπουργό Άμυνας των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής James Mattis, ο οποίος συνεχάρη την Ελλάδα, διότι εν μέσω οικονομικής κρίσης καλύπτει στο ακέραιο τις οικονομικές και στρατιωτικές υποχρεώσεις της απέναντι στη Συμμαχία.

Στο περιθώριο της Συνόδου, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας συναντήθηκε με τους Υπουργούς Άμυνας της Γαλλίας Jean - Yves Le Drian, της Γερμανίας Ursula von der Leyen, του Ηνωμένου Βασιλείου Michael Fallon και της Ολλανδίας Jeanine Hennis - Plasschaert.

Τέλος, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας συναντήθηκε με τον Υπουργό Άμυνας του Μαυροβουνίου Predrag Boskovic, με τον οποίο συζήτησαν την εμβάθυνση των διμερών στρατιωτικών σχέσεων και τη συνεργασία των αμυντικών βιομηχανιών των δύο χωρών»
pronews