11.1.17

Ακινητοποιήθηκε τρένο λόγω βλάβης στο Δομοκό

To τραίνο είχε αναχωρήσει από Δομοκό στις 15.οο΄και η Τατιάνα στις 16,30 μετέδιδε..."ζωντανά" από το "Ε" επικοινωνία με τους "αποκλεισμένους"!!!  Efenpress
Αναχώρησε τελικά πριν λίγη ώρα  (15.00) η αμαξοστοιχία της ΤΡΑΙΝΟΣΕ που είχε παραμείνει για τρεις ώρες στο Δομοκό λόγω των προβλημάτων που είχαν προκληθεί στην μηχανή, εξαιτίας της κακοκαιρίας.


Η αμαξοστοιχία ΙC 53 που εκτελεί το δρομολόγιο Θεσσαλονίκη Αθήνα με 300 επιβάτες, συνεχίζει κανονικά πλέον το δρομολόγιο της αφού υπήρξε αντικατάσταση της μηχανής.
Όπως επισήμαναν στελέχη της ΤΡΑΙΝΟΣΕ στο ΑΠΕ ΜΠΕ εξαιτίας της έντονης κακοκαιρίας τα προβλήματα που παρουσιάζονται στο σιδηροδρομικό δίκτυο είναι να έχουν παγώσει τα "κλειδιά", να υπάρχει συσσωρευμένο χιόνι στις γραμμές που δεν έχει καθαριστεί από τον ΟΣΕ και να υπάρχει και πτώση της τάσης στο ηλεκτροκίνητο δίκτυο.
Για το λόγο αυτό, η εταιρεία προχωρά σήμερα και αύριο στη μείωση των δρομολογίων στο υπεραστικό δίκτυο Αθήνα - Θεσσαλονίκη, καθώς και στη γραμμή του προαστιακού Λάρισας Θεσσαλονίκης.

Απεγκλώβισαν ηλικιωμένους σε Λάρισα και Σκόπελο

Δυσκολία στη μετακίνηση, λόγω του χιονιά, αντιμετώπισε ένα ζευγάρι ηλικιωμένων σήμερα στην παραλιακή περιοχή Βελίκα, το οποίο αναζητούσε τρόπο για να μεταφερθεί στη Λάρισα, με αποτέλεσμα να χρειαστεί η παρέμβαση της Πυροσβεστικής.
Όπως ενημέρωσε το ΑΠΕ-ΜΠΕ η Πυροσβεστική Υπηρεσία, στο σημείο όπου διέμεναν οι ηλικιωμένοι έσπευσε όχημα της Πυροσβεστικής, προκειμένου να τους μεταφέρει στην Αγιά.
Οι ηλικιωμένοι αδυνατούσαν να βρουν κάποιο μέσο μεταφοράς, καθώς οι δυσκολίες αυτήν τη στιγμή στη περιοχή είναι μεγάλες και η μετακίνηση, ακόμα και παραλιακά, γίνεται μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες.
Νωρίτερα, άνδρες της Πυροσβεστικής χρειάστηκε να διασώσουν έναν ηλικιωμένο άνδρα και ο σκύλο του στη Σκόπελο, καθώς το χιόνι και ο παγετός καθιστούσε αδύνατη τη μετακίνησή τους.
news247