22.12.16

Θρήνος στην κηδεία Καρλόφ - Παρών ο Πούτιν (video)


Σε κλίμα βαθύτατου πένθους, τελέστηκε το πρωί στον καθεδρικό ναό του Χριστού Σωτήρος στη Μόσχα, η κηδεία του πρεσβευτή της Ρωσίας στην Άγκυρα Αντρέι Καρλόφ, ο οποίος εκτελέστηκε εν ψυχρώ τη Δευτέρα, από Τούρκο αστυνομικό.
Ο Ρώσος διπλωμάτης ανακηρύχθηκε ήρωας και κηδεύτηκε με στρατιωτικές τιμές, παρουσία του προέδρου της Ρωσίας Βλάντιμιρ Πούτιν, επιστήθιου φίλου του εκλιπόντος, καθώς και σύσσωμης της πολιτικής ηγεσίας της χώρας.

Της κηδείας προηγήθηκε ειδική τελετή στο Υπουργείο Εξωτερικών, παρουσία του Βλάντιμιρ Πούτιν, του πρωθυπουργού Ντμίτρι Μεντβιέντεφ, του υπουργού Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ, μελών του διπλωματικού σώματος και συγγενών του Καρλόφ.
Απευθύνοντας το ύστατο χαίρε, ο Σεργκέι Λαβρόφ έκαμε λόγο για έναν εξαιρετικό διπλωμάτη και φίλο, ο οποίος έπεσε θύμα μιας αποτρόπαιας και αισχρής τρομοκρατικής ενέργειας. 
Στο μεταξύ, στην Τουρκία, εντατικοποιούνται οι έρευνες για τη δολοφονία του Αντρέι Καρλόφ.
Οι Αρχές εξετάζουν κατά πόσον ο Τούρκος αστυνομικός που σκότωσε τον διπλωμάτη ανήκει στο κίνημα του Φετουλάχ Γκιουλέν, τον οποίο η Άγκυρα θεωρεί υπαίτιο για το αποτυχημένο πραξικόπημα του Ιουλίου.
Το CNN Türk μετέδωσε ότι τα μέλη της οικογένειας του δολοφόνου αφέθηκαν τελικά ελεύθερα.

Σύνταξη: Χρίστος Πάσιος, Ανδρέας Κωνσταντίνου
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
http://riknews.com.cy/